Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

PSD Turda - mesaj de Ziua Eroilor şi Înălţarea Domnului

PSD
Typography

De Ziua Înălțării Domnului, o mare sărbătoare creștină, care comemorează înălțarea la cer a lui Iisus, la 40 de zile după Înviere, celebrăm în fiecare an Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Ziua Eroilor se sărbătorește anul acesta în data de 9 iunie. Această zi reprezintă în conștiința poporului român o zi de importanță istorică și religioasă, încărcată emoţional şi spiritual, o zi în care comemorăm şi omagiem eroii neamului românesc.  Ziua Eroilor este sărbătoarea creştină şi naţională în care aducem un  omagiu  celor care, de-a lungul timpului, cu mari sacrificii, au apărat neamul românesc şi interesul naţional, lasând moștenire urmașilor un puternic sentiment al eroismului, al iubirii de patrie şi al dăruirii de sine, contribuind astfel, prin jertfele lor, la continuitatea noastră ca popor. 

Eroii neamului sunt oamenii care au demonstrat, chiar cu prețul vieții lor, că interesele naţiunii au fost pentru ei mai presus decât interesele proprii. Astfel, prin faptele lor eroice, prin sacrificiul lor, în momentele dificile ale istoriei, au reușit să imprime un puternic sentiment de patriotism și iubire de țară. 

Astăzi este  ziua în care ne înclinăm frunţile şi rostim o rugăciune pentru sufletele celor care au pierit pe câmpurile de bătalie pentru patria noastră. Le datorăm eroilor patriei mai mult decât respect și recunoştinţă, le datorăm continuitatea noastră ca neam, ca ţară, ca indivizi. Jertfa eroilor trebuie cinstită pentru ca mesajul și valorile pentru care și-au dat viața: dreptate, credinţă și libertate să rămână în memoria urmașilor noștri.

Ziua Eroilor reprezintă prilejul de a rememora faptele eroilor neamului și de a le vorbi copiilor și nepoților noștri despre cei care au căzut pe câmpul de luptă, despre curaj și despre patriotism. Este ziua în care privim cu respect către trecut și aducem un omagiu celor care au luptat pentru apărarea patriei, a credinței, pentru întregirea neamului și libertate, pentru binele poporului român. 

Cristian Octavian Matei 
Președinte PSD Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS