Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Viziunea PNL privind familia - Programul de guvernare ”Reclădirea Națională a României 2016-2020”

PNL
Typography

Forma elementară de agregare umană este familia, căreia i se adresează și programele medicale. Ca atare, familia, nucleul primar al oricărei națiuni, reprezintă un aspect esențial în programul de guvernare PNL.

În viziunea PNL, accentul imediat trebuie să cadă pe oprirea declinului demografic, prin măsuri economico-sociale menite să crească procentul natalității, și conturarea unui mediu potrivit de dezvoltare a fiecărui cetățean al României.

Pentru susținerea familiei românești actuale, PNL propune următoarele măsuri:

1. Sprijin pentru familiile tinere, active economic:

  • - alocaţii mai mari pentru toţi copiii - creşterea acestora la valoarea de 200 lei / lună.
  • - creşă, grădiniţă şi centrul „şcoală după şcoală” la locul de muncă. 

2. O naştere sănătoasă:

  • - primele 3 proceduri de inseminare in vitro vor fi gratuite şi achitate din bugetul de stat printr-un program național special.
  • - introducerea unui pachet mai larg de analize gratuite pentru femeile însărcinate de peste 35 de ani, prin care să se asigure urmărirea adecvată a sarcinii şi să se ofere părinţilor toate informaţiile despre starea de sănătate a copilului (printre altele, se va propune decontarea amniocentezei, un test prenatal necesar pentru părinţi, dar care este mult prea costisitor pentru multe familii). 

3. Părinţi, copii, bunici – mai mult timp împreună:

  • - reducerea impozitului pe venit la jumătate pentru părinţii care au al treilea copil până la vârsta de 7 ani a acestuia/acestora.
  • - introducerea voucherului cultural: fiecare elev va primi la începutul anului şcolar un pachet de 6 vouchere pentru a putea participa împreună cu unul dintre părinţi la evenimente culturale (ex: teatru) sau pentru a vizita obiective turistice sau educative. În ziua activităţii culturale, părintele va avea programul de lucru redus la 4 ore.

Pentru familii prospere, în 11 decembrie, VOTĂM  PNL!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS