Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Staţi liniştiţi la locurile voastre: Primarul Lojigan nu trebuie să-şi completeze declaraţia de avere cu tabloul primit cadou :)

Agora
Tools
Typography

Am zis că dacă tot (încă) e week-end să dăm ceva din casă (aproape din casa de cultură, dacă e să aprofundăm la ce vom face referire) să ne mai amuzăm un pic.

Evenimentul aniversar de ieri, sâmbătă, 30 martie, organizat cu ocazia împlinirii a zece ani de activitate a Asociaţiei Artiştilor Plastici (AAP) Câmpia Turzii a fost un bun prilej ca cei care s-au implicat în vreun fel sau altul la bunul mers al asociaţiei să fie răsplătiţi pentru implicare cu diplome şi premii (myself included cum ar zice pasionaţii de limbi din ce în ce mai puţin străine), unul din cei recompensaţi fiind şi primarul Dorin Lojigan.

Cum tachinările şi glumele din backstage sunt un ingredient destul de dulce-acrişor la diverse întâlniri am zis că nu strică să-l abordăm pe primar întrebându-l dacă va trece în declaraţia de avere şi tabloul primit cadou, ca să ştim ce să scriem.

Amuzat dar şi uşor neîncrezător - şi cu atât mai mult cu cât una din rubricile din declaraţia de avere se referă la “Bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de Euro” - primarul a propus să vorbim chiar cu artistul care a pictat tabloul să încercăm o evaluare.

Aşa că am stat de vorbă destul de tare - muzica deja mergea - cu Mihaela Sebeni, membru AAP, cea despre care însăşi preşedintele AAP, Iuliana Pop, spunea că este “omul de bază alături de care eu, în cei zece ani de activitate, am dus, cumva, o povară dulce, dacă pot să spun aşa”.

Prezentând artistului “problema” noastră, Mihaela Sebeni a avansat o valoare mult departe sub cea care este necesară ca tabloul să fie trecut în declaraţia de avere.

Aşa că ne-am amuzat cu toţii de moment şi am lăsat muzica să acopere evenimentul iar pe dansatorii de ocazie să se manifeste.

În altă ordine de idei, la momentul la care a fost invitat să îşi ridice diploma şi premiul, primarul Dorin Lojigan a avut doar cuvinte de laudă la adresa Asociaţiei Artiştilor Plastici din Câmpia Turzii:

“În primul rând vă mulţumesc pentru fiecare invitaţie pe care mi-aţi adresta-o indiferent dacă am răspuns sau nu la ea şi să ştiţi că dacă nu am răspuns nu a fost decât din motive absolut obiective. N-am crezut, la momentul la care am candidat de primar, că un primar trbuie să participe la atâtea activităţi încât nu poate răspunde la toate. Deci dacă nu am venit nu am făcut-o pentru că nu mi-am dorit să fiu aproape de voi, ci pentru că, efectiv, timpul nu mi-a permis.
În al doilea rând aş vrea să vă spun că vă mulţumesc tuturor pentru că ne oferiţi frumosul în orice formă a lui atât nouă cât şi comunităţii noastre, din care noi facem parte.
Vă mulţumesc pentru că reuşiţi de cele mai multe ori să ne faceţi să ne oprim din goana zilnică, să ne rupem de problemele cotidiene şi să admirăm ceea ce dumneavoastră expuneţi.
Şi nu în ultimul rând vă felicit pentru că aţi dovedit astăzi, mai mult decât au dovedit, poate, alţii, faptul că sunteţi o mare familie şi pentru asta meritaţi sincere felicitări şi cred că Iuliana merită, în primul rând, aceste felicitări pentru că ea este motorul acestei asociaţii şi vă rog să o aplaudăm!”

Vezi, mai jos, intervenţia primarului Dorin Lojigan începând cu minutul 32.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS