Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Iată la ce se pretează Administraţia Prezidenţială a României!

Agora
Tools
Typography

Când intri pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a României şi cauţi Declarația de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la începutul Summitului NATO de la Bruxelles, abia atunci vezi cât de jos poate coborî această instituţie.

Fotografia care însoţeşte articolul de pe site-ul amintit are toate caracteristicile unui fals! Bine, se porneşte de la o fotografie reală, dar a fost modificată digital iar falsitatea constă în faptul că fotografia în discuţie prezintă ca fiind o realitate ceva ce e, de fapt, o minciună, în consecinţă alterând realitatea.

Concret, din fotografie a fost scos - printr-un procedeu de editare digitală - Ministrul Apărării, Mihai Fifor, astfel dându-se de înţeles că acesta nu ar fi fost acolo.

Aşa cum se poate vedea inclusiv din filmarea care arată sosirea liderilor la summit, Mihai Fifor este prezent pe întreg parcursul de pe covorul albastru pe care sosesc liderii, în general în proximitatea lui Klaus Iohannis.

Pe site-ul administraţiei prezidenţiale, stupoare: Fifor e “dat dispărut”. Mai tragic este că a plecat fără o mână, care a rămas în fotografie.

Pentru cei interesaţi, să se uite atent la fotografie şi să observe nu doar mâna lui Fifor, ci să fie atenţi la tot mediul înconjurător, să observe fundalul şi inclusiv faptul că sigla NATO - “crucea” - pare incompletă (în comparaţie cu alte cadre foto sau video), ceea ce indică o intervenţie digitală.

Pentru cei care consideră că există varianta ca Fifor să stea într-un unghi nefericit şi pur şi simplu să nu se vadă de Klaus, să ia în considerare dacă există şi care este eventuala diferanţă de înălţime între cei doi şi să găsească argumente că fotografia este făcută contraplonjeu.

Pe de altă parte, cel mai probabil trucarea jenantă a fotografiei a avut la bază faptul că Mihai Fifor este ministru PSD, şi Klaus nu suportă să fie în aceeaşi fotografie cu un pesedist.

Captură de pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale

Fotografia de pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale

Evidenţierea elementelor care dau de gândit

Teoretic există cel puţin două variante: fie sugestia de trucare penibilă a venit chiar de la Klaus, fie ideea a fost a vreunui personaj slugarnic şi lipsit de caracter care s-a gândit să îi facă o bucurie pe placul lui Klaus.

Nu în ultimul rând trebuie remarcat amatorismul, lipsa de profesionalism a celui care a trucat într-un mod cum nu se poate mai penibil fotografia din care a fost scos ministrul apărării doar pentru că e pesedist.

Indiferent de variante, evident nu se poate ca într-o astfel de situaţie să nu te întrebi cât de jos a putut să ajungă o instituţie precum Administraţia Prezidenţială a României?

Cât jeg atitudinal poate să existe şi să murdărească una dintre cele mai importante instituţii ale unei ţări?

Dincolo de diferendele politice, câtă lipsă de argumente trebuie să te învăluie ca să recurgi la josnicia a astfel de practici?

Desigur, mai ales pentru cei care ajung la acest text de pe reţeaua de socializare facebook, ştim că sunt unii care vor începe să împroaşte cu noroi în noi, presa, care semnalăm josnicia, în loc să considere că adevărata problemă este cum a ajuns josnicia la un astfel de nivel şi cum se poate ca o instituţie precum Administraţia Prezidenţială să se coboare atât de jos.

Desigur, înţelegem că sunt unii cu ochelari de cal, îmbătaţi cu clişee şi lozinci, care nu înţeleg nici măcar ce caută ei în viaţa lor, înţelegem că sunt postaci care au o singură regulă: să nu înţeleagă nimic din ce-i înconjoară şi singurul lor argument să fie ori “*uie Dragnea” ori “Ciuma roşie” ori ceva similar de puţin cu mintea lor care nu poate discerne mai mult.

Foarte bine, îi invităm să se exprime, să facă odată în plus dovada micimii caracterului lor.

Dar dincolo de asta, penibilul situaţiei, acel jeg atitudinal de care vorbeam, josnicia Administraţiei Prezidenţiale a României rămâne adevărata problemă. Cei care nu văd asta ori sunt proşti, ori fac pe proştii din motive care le servesc doar lor, dar asta nu înseamnă că au dreptate. Nu înseamnă că cine strigă mai tare şi se dă mai cretin deţine adevărul. Adevărul e unul singur, că le convine unora, că nu le convine.

Suntem vai de noi, dacă (aşa susţin unii că ar fi) răul şi răzbunătorul Klaus a ajuns într-o astfel de postură demnă de toată mila.

Iar cei care vor să ia atitudine (inclusiv cei care insistă permanent să dea cu bâta în baltă) sunt invitaţi să se exprime AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS