Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Sarbatoare mare la Rediu pe 3 august | VIDEO

Interviu
Tools
Typography

Perioada iulie-august este una în care, în comuna Aiton, sunt aşteptaţi la sărbătoarea dedicată lor fiii comunei, fie că e vorba de fii ai satului Aiton, fie de fii ai satului Rediu. despre acest subiect am stat de vorbă cu primarul comunei Aiton, Nicolae Făgădar. În continuare, aflaţi ce-am mai aflat în plus.

Reporter: Domnule Nicolae Făgădar, anul trecut, parcă pe 28 iulie, aţi avut o sărbătoare în Aiton. E vorba de "Fiii satului", sau "Fiii Comunei", depinde cum se obişnuieşte de către fiecare să se spună. În anul acesta aveţi pregătită o astfel de sărbătoare, pentru vara aceasta?
Nicolae Făgădar: Da, şi în acest an... este vorba de data de 3 august. Cu această ocazie invit pe toţi fiii şi fiicele satului Rediu. În data de 3 august avem întâlnire cu fiii satului în satul Rediu. Conform înţelegerii din cadrul Consiliului Local, într-un an facem întâlnire cu fiii satului în Aiton, într-un an în Rediu, ca să fie toată lumea mulţumită.
Rep.: Da' cei din Aiton pot să meargă în Rediu..? Ca să nu creadă...
N.F.: Da, asta voiam să spun, participă şi cei din Aiton şi cei din Rediu. E un spectacol frumos. În anul acesta avem în satul Rediu, în data de 3 august, aşa cum spuneam, avem întâlnire cu fiii satului, avem un program bogat - spun eu - de distracţie şi tot ceea ce înseamnă întâlnirea cu fiii satului.
Şi cu această ocazie vrem să inaugurăm şi parcul de distracţii pe care l-am amenajat în satul Rediu în cursul acestei primăveri şi să sfinţim monumentul eroilor pe care l-am reabilitat în întregime, tot în Rediu.
Rep.: Deci, cumva, sunt prinse în cadrul aceleiaşi manifestări.
N.F.: Da, da...
Rep.: Păi haideţi să le luăm un pic pe rând! Dacă tot aţi lansat invitaţia pentru fiii şi fiicele comunei Aiton, ai satului Rediu, să fie prezenţi cu toţii la manifestare, cu ce îi atrageţi? Aveţi două-trei elemente pe care să le oferiţi acum, când faceţi invitaţia?
N.F.: În fiecare an începe sărbătoarea "Fiii satului" cu slujba religioasă la biserica din localitate, după care ne vom deplasa la monumentul eroilor unde va fi sfinţit monumentul eroilor şi parcul pentru copii. De asemenea, vom premia cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie, avem şase cupluri...
Rep.: Mai multe sau mai puţine decât anul trecut?
N.F.: Sunt mai puţine decât anul trecut cu două... După care urmează un program de muzică, distracţie.... Avem dansuri populare - formaţia de dansuri "Aitoneana", formaţia de dansuri de la Turda - avem invitaţi cântăreţi de muzică populară - pe Mariana Morcan, pe Simi Deac, Alina Zanc, Mariana Praţa - avem formaţia de muzică populară condusă de Dumitru Mocan. Pentru tineret avem un program distractiv şi de muzică disco cu Emanuel Cârstea şi, spre final, se va lansa o discotecă în aer liber în curtea căminului de la Rediu.
Bineînţeles, aşa cum obişnuim, vom servi toţi locuitorii din comună cu un mic, o bere, un suc şi voie bună.
Rep.: Aminteaţi de formaţia de dansuri populare. Cât de bine este închegată formaţi asta, există participări?... De exemplu, acum spuneaţi că aveţi invitaţi de la Turda. Formaţia comunei primeşte astfel de invitaţii, la rândul ei?
N.F.: Da, pot să vă spun că chiar în luna iunie formaţia de dansuri populare "Aitoneana" a participat la festivalul "Cânt şi joc dobrogean" care a avut loc în Eforie Sud, de unde a venit cu o diplomă şi cu cupa pe care a câştigat-o.
Pe lângă aceste festivaluri, tot în luna iunie, a participat la un spectacol folcloric organizat la Mediaş. Chiar vineri-sâmbătă participă la Zilele satului Gheorgheni, în Turda, în cursul lunii august, avem o invitaţie la un spectacol şi o paradă.
În data de 19 septembrie avem o invitaţie de a participa cu echipa de dansuri în oraşul Dabas din Ungaria, oraş cu care deja suntem în finalizarea actelor de înfrăţire. Au fost la noi reprezentanţii primăriei, au semnat documentele. Urmează ca, cu ocazia Zilelor oraşului să ne deplasăm acolo, să semnăm şi la ei.
Rep.: Şi invitaţia bănuiesc că aţi primit-o şi mai e doar o simplă formalitate...
N.F.: Da, da!

Întreaga discuţie cu primarul Nicolae Făgădar poate fi vizionată AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS