Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Ce s-a mai intamplat dupa conferinta de lansare a proiectului AVATAR la Luna | VIDEO

Interviu
Tools
Typography

Proiectul AVATAR - a cărui conferinţă de lansare a avut loc luna trecută la Luna - este în desfăşurare. În afară de conferinţa de lansare, am dorit să aflăm şi ce s-a mai întâmplat după.

Iar pentru a afla detalii, am stat de vorbă cu primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör.

Reporter: Domnule primar, una dintre realizările cele mai recente ale administraţiei locale a comunei Luna este implicarea în mult discutatul proiect AVATAR.
A fost conferinţa de lansare a acestui proiect găzduită de căminul din Luna, au fost şi invitaţi, s-a vorbit despre proiect, au fost şi cetăţeni care ar putea fi beneficiari ai acestui proiect şi de asemenea - poate unul dintre cele mai importante lucruri - au fost şi reprezentanţi ai operatorilor economici care ar putea să ofere o şansă beneficiarilor proiectului AVATAR.
Ce s-a mai întâmplat de la lansarea acestui proiect la Luna?
Laurenţiu Tör: Da, aşa după cum spuneaţi, în luna iunie a avut loc lansarea acestui proiect pe care îl avem pe POSDRU. La această oră suntem la obţinerea de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a numărului de notificare. Ce este acesta sau ce ne permite acest lucru? Ne permite să mai facem încă trei paşi.
Dacă până acuma am reuşit să vedem ce fac cei care sunt implicaţi în acest proiect, de această dată s-ar părea că deja suntem la partea practică. Aceşti trei paşi pe care putem să-i facem ar fi, în primul rând, completarea formularului pentru grupul ţintă. Al doilea ar fi completarea formularelor privind declaraţiile de consimţământ şi a declaraţiilor pe proprie răspundere a celor care vor veni să se înscrie în acest proiect. Al treilea punct este luarea în evidenţă pentru a li se oferi serviciile de consiliere, informare şi mediere.
Deci am reuşit într-o perioadă, zic eu, destul de scurtă să ajungem la acest punct urmând ca imediat după ce vom reuşi aceşti trei paşi de care aminteam să începem, practic, acestor cursuri. Foarte multă lume vine, întreabă la primărie, noi o să facem o informare în masă mai mare ca până acuma a celor care vor să se implice în acest proiect şi vreau să vă spun că am avut chiar ieri, respectiv în 8 iulie, o discuţie cu unul dintre patronii care va deschide o firmă de cablaj de care se povestea la conferinţa de lansare, care spunea că are 40 de locuri de muncă libere pentru acest proiect.
Rep.: Parcă asta era, la un moment dat, şi o condiţie - să ofere loc de muncă cetăţenilor comunei Luna - o condiţie, dacă bine reţin, la momentul la care a primit posibilitatea de a construi.
L.T.: Aşa este, da. Problema pe care a pus-o patronul acestei firme este că el poate angaja, în această peroiadă, oameni care se ocupă de pază, care se ocupă de excavări, de lucrări pentru a ridica acest edificiu, să zicem, această locaţie pentru ca în următorul pas să aibă loc înscrierea celor care vor veni să lucreze.
Rep.: Spuneaţi că multe persoane se interesează de acest proiect. Într-o primă fază aş dori să vă întreb dacă au fost la dumneavoastră sau, mă rog, la primărie persoane din alte zone decât comuna Luna, care să se intereseze?
L.T.: Am avut din zona Frata şi avem din zona Viişoara pe cineva. Dar probabil, din câte am înţeles, e un proiect şi pe Viişoara, probabil se vor replia spre Viişoara. Noi ne-am bucura să putem atinge acel target de 250 de persoane pe care îl avem şi în zona Luna, Luncani şi Grigoreşti părerea mea că vom putea face acest lucru, să putem sta de vorbă cu aproape 250 de oameni din care vor fi selectaţi bineînţeles 100-150 de persoane.
Rep.: Vorbeaţi la un moment dat de procedura compăletării de formulare. Aş vrea să vă întreb dacă aceste formulare sau, mă rog, această procedură se face, cumva, separat pe tipurile de cursuri care se oferă prin proiect, adică vine cineva şi zice «eu aş prefera cursul x»... Atunci există modalităţi diferite de a completa formularele pentru anumite cursuri? Şi când se face o statistică, o umplere a locurilor disponibile pe cursurile care se pun la dispoziţie?
L.T.: Noi vom încerca, cu cei care vor veni să completeze aceste formulare, să le spunem ce le putem oferi. Pentru a face acele grupe, acele clase de câte 25 de persoane. Găsesc că nu-i atât de greu încât să zici că poţi să fii ospătar sau chelner sau să lucrezi în cablaje sau să faci arhivare şi-atunci să facem clasele în funcţie de cerinţele pe care le avem în zonă.
Dacă pregătim pe cineva care în zona noastră nu-şi găseşte loc de muncă, deja nu va mai putea participa la bursa locurilor de muncă.
Rep.: Chiar la conferinţa de lansare parcă de preciza că alegerea tipurilor de cursuri s-a făcut şi în funcţie de nevoile zonei...
L.T.: Exact!
Rep.: În completare, aş vrea să vă întreb dacă la momentul discuţiei noastre, de exemplu, aveţi deja persoane doritoare, care şi-au manifestat la modul cel mai concret interesul de a intra în program, şi, eventual, dacă sunt, câte persoane sunt?
L.T.: Avem. Până acuma avem persoane care s-au interesat, în jur de 60 de persoane. Eu zic că numărul lor va creşte în funţie de ceea ce vom putea noi să facem, să stăm de vorbă cu ei, că sunt destuui şomeri şi, bineînţeles, şi tineri. Ne bazăm pe tineri că ei prind mult mai uşor, au nevoie de aceste servicii pe care le oferim noi. Eu găsesc că totuşi vom ajunge să atingem target-ul de 250.
Rep.: Nu în ultimul rând aş vrea să faceţi câteva precizări referitor la locaţia cursurilor. Tot la conferinţa de lansaare se spunea ar exista posibilitatea ca acele cursuri - sau, mă rog, o parte dintre ele - să se ţină chiar la Luna sau ar putea fi situaţii în care cursurile să se ţină în altă parte însă, prin proiect, este asigurat transport ş.a.m.d.
La momentul de faţă ce ştiţi despre această situaţie, anume care cursuri ar putea fi organizate la Luna din cele pentru care deja s-a manifestat un interes?
L.T.: Deci putem să spunem că putem pregăti sudori, putem pregăti ospătari, putem pregăti arhivari şi putem pregăti pe cei pentru care deja s-au oferit aceste locuri de muncă pentru cablaj. Este un tip, să zicem, dar la un nivel mai mic, tipul Fujikura de la Cluj, dar la un nivel mai redus. Deci ne vom axa pe aceste clase şi eu zic că vor fi binevenite pentru că ei vor putea avea un loc foarte aproape. Chiar vorbeam cu patronul, «domnule cum se vor deplasa?». Faţă de a merge din Gligoreşti sau din Luncani până în Cluj e destul de mare distanţa faţă de a veni din Luna sau Luncani până în capătul satului. Deci problema transportului la aceste locuri de muncă după cursurile care vor avea loc, deja este asigurată, pentru că patronul a pus o întrebare chiar ieri «Domnule cum se vor deplasa oamenii? Trebuie noi să venim noi cu transport sau putem să rezolvăm problema ca ei să vină personal, să vină singuri?». Discuţia a fost destul de fructuoasă în ideea în care ei ar fi zis «domnule putem asigura şi noi de aceea am spus că nu e o problemă atât de grea să se deplaseze 4-5 km cu o bicicletă sau chiar pe jos».
Rep.: Când se estimează că vor începe cursurile?
L.T.: Părerea mea că într-o lună, o lună şi jumătate maxim, aceste cursuri vor începe.

Discuţia avută cu primarul Laurenţiu Tör pe acest subiect poate fi urmărită AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS