Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

LUNA: Lucrarile din cartierul Fortati, in desfasurare | VIDEO

Interviu
Tools
Typography

Cartierul Forţaţi din comuna Luna a atras atenţia nu o singură dată în şedinţele consiliului local al comunei Luna, zona respectivă fiind, de multe ori, subiect de dezbatere şi polemici.

În cadrul unei discuţii cu primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, am încercat să aflăm care mai este situaţia cu acest cartier şi ce s-a mai întâmplat din punct de vedere al stadiului lucrărilor care vizau respectiva zonă.

Reporter: Domnule primar, se pare că una dintre "probleme" o reprezenta cartierul Forţaţi, o zonă asupra căreia au fost foarte multe dezbateri inclusiv în şedinţele consiliului local, o zonă pe care o păştea - să zic aşa - o restructurare din anumite puncte de vedere. Dacă ne referim la infrastructură, am putea începe cu discuţii despre apă, canalizare, asfaltări... Ce se mai întâmplă în zona respectivă, care sunt ultimele veşti în legătură cu cartierul Forţaţi?
Laurenţiu Tör: Pot să vă spun că în cartierul Forţaţi am început prin înlocuirea unei ţevi care era defectă, în lungime de 550 de metri, şi am făcut acest lucru pentru a nu încurca lucrările de asfaltare.
Pe lângă asta, tot în cartierul Forţaţi Compania de Apă Arieş, prin cei din Câmpia Turzii, au demarat lucrările în această săptămână (săptămâna 31 martie - 7 aprilie - n.r.), lucru care mă bucură, că în patru zile s-a reuşit, deja, executarea a două cămine de canal. În săptămâna viitoare mai avem două cămine după care vom reuşi în aşa fel să facem staţia de pompare şi după care să facem branşările şi, bineînţele, urmează în etapa a doua - să-i spunem - asfaltarea care a făcut atâta vâlvă în consiliul local.
Rep.: Staţia de pompare se referă strict la partea de canalizare, nu de alimentare...
L.T.: Da, da... este vorba de canalizare.
Rep.: Odată existând staţia de pompare, care este situaţia cu epurarea apelor uzate?
L.T.: Noi mai avem trei staţii de pompare care vor duce canalizarea până la Câmpia Turzii. Deci nu este o problemă. Dacă se rezolvă branşările şi apoi cu această staţie de pompare care - în cazul în care s-ar întâmpla ceva cu canalizarea în partea de sud a satului, pe cartierul Forţaţi - să poată împinge în următoarea staţie şi apoi spre staţia de epurare din Câmpia Turzii.
Rep.: Deci să înţeleg că aşa a fost gândit proiectul, cu staţii de pompare care să ducă spre staţia de epurare dintre Turda şi Câmpia Turzii?
L.T.: Exact.
Rep.: Compania de Apă Arieş a fost prezentă, prin managerul Cristian Matei şi prin domnul Bobic, dacă bine reţin, la o întâlnire care a avut loc la căminul cultural, întâlnire la care au fost prezenţi şi cetăţeni ai comunei. Atunci se vorbea de pasul doi al proiectului (al proiectului CAA - n.r.) în care este cuprinsă şi comuna Luna. Cristian Matei vorbea de nişte sume care-s alocate prin proiect. Compania de Apă era - să zic aşa - aşteptată cum erau aşteptaţi americanii, într-o vreme, în România. Dacă tot cei de la Compania de Apă au ajuns şi au avut de lucru, au mai avut şi altceva de lucru la nivelul comunei, sau singurele lucrări pe care le mai are Compania de făcut ar fi cele de pe proiect, de pe pasul doi?
L.T.: Compania de Apă depinde de faza în care Măsura 322 din Luncani o vom pune în aplicare. Atunci, probabil, vor prelua această lucrare de canalizare şi aducţiune apă.
Rep.: Şi asta înseamnă cu întreţinere, cu... tot?
L.T.: Da, absolut, mentenanţă şi tot ce ar impune lucrările care ar fi pe Luncani. Dar eu spun că e încă de lucru pe Forţaţi şi, pe lângă asta, mai avem de realizat trei staţii de curent care să poată pompa apa, care nu sunt montate.
Rep.: Se pot avansa nişte termene în sensul ăsta, în ce priveşte realizarea staţiilor?
L.T.: Deja s-au făcut câteva oferte şi ar fi posibil ca după 20 (aprilie - n.r.) să putem realiza aceste staţii.
Rep.: Şi odată problemele rezolvate din punct de vedere al alimentării cu apă, al canalizării şi chiar al asfaltării la Forţaţi, care ar fi primul pas la nivelul satului Luna?
L.T.: Primul pas ar fi, de fapt, să trecem la pasul doi al Companiei de Apă care se desfăşoară prin AVA (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Apa Văii Arieşului"), respectiv cele două milioane şi jumătate de euro care ne-au fost atribuite de Compania de Apă prin AVA.
Rep.: Şi care sunt pe toată comuna, să se înţeleagă foarte bine...
L.T.: Care sunt pe toată comuna, da... Este vorba de mijlocul satului, unde este făcută canalizare şi sunt făcute lucrările, dar bineînţeles e nevoie de tot ce urmează, de canalizarea care trebuie făcută din Forţaţi până în mijlocul satului.

{youtube}gQLoD7bwno4{/youtube}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS