Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Ofertă specială de sărbători: măsline cu etichetă de şuncă la preţ mai mare de dublu

Strofocle
Tools
Typography

Că perioada sărbătorilor este una deosebită, asta e deja stabilit şi cam aşa înţelege orice om care aşteaptă - fiecare din propriile motive - sărbătorile. Dar iată că perioada sărbătorilor este una mai altfel inclusiv pentru comercianţi, care îşi aşteaptă, fiecare, muşteriii cu tot felul de oferte care mai de care mai gustoase.

Iar cu nuanţe de import la unele obiceiuri, cu magazine de import şi cu produse alimentare de import, inclusiv viaţa noastră ajunge să se constituie din elemente de import. De această dată importul este dintr-o lume imaginară, paralelă cu realitatea pe care o cunoaştem noi cu toţii.

Şi chiar nu are rost să ne uităm în altă parte pentru că unde altundeva decât pe mirificul tărâm al cumpărătorilor se pot întâmpla nişte lucruri de toată minunea minunate?

Concret, pe 27 decembrie, la un mare magazin din Turda - un magazin cu mult roşu (deci pesedist, în opinia unora pentru care culorile pot conta şi în mod destructiv) - se întâmplă ca la un anumit sector să fie expuse caserole cu măsline gata cântărite şi “împachetate”, numai bune de luat şi plecat cu ele direct spre casele de marcat, unde să... dai banii.

Ei bine, pe când credeai că ai făcut o afacere şi nu mai trebuie să îţi întinzi gâtul şi mâinile să-i explici femeii de după vitrina frigorifică ce măsline vrei şi să aştepţi să ţi le cântărească, tocmai ce ai parte de surpriza pregătită pentru tine de sărbători: măslinele care costă 11,90 lei kilogramul le plăteşti, de fapt, ca fiind şuncă de pui care costă 28,12 lei kilogramul. Ce mai, eşti fericitul câştigător al unei ţepe promoţii de sărbători aşa, ca să ai succes în anul care vine!

Cu alte cuvinte, mesteci ca prostul la măsline şi îţi închipui că ronţăi şuncă. Şi ce poate fi mai plăcut decât să înghiţi câte un sâmbure şi să zici că era o bucată de pipotă mai tare? Pe când şi măsline din pulpă de porc sau - de ce nu? - pufuleţi din somon afumat ori apă minerală din slănină cu jumări şi ceapă? Doamne, ce dezmăţuri culinare ar mai fi!

Totuşi, într-un exerciţiu de imaginaţie ne-am putea închipui că respectiva caserolă ar fi fost luată, la repezeală, de o doamnă pensionară (o votantă PSD, cum ar zice îngâmfaţi în ipocrizia lor plini de convingere unii liberali ipocriţi care momentan îi suflă-n fund preşedintelui lăudându-l pentru tăria de-a ne lua străinii de pe capul ţării cetăţeni oneşti preocupaţi de bunăstarea românilor) care nu era atentă la etichetă şi care se trezea că plăteşte ceea ce nu cumpără...

Dar - vuoai! - desigur că acest lucru nu ar fi fost posibil pentru că, la casa de marcat, s-ar fi observat greşeala numai şi numai datorită vigilenţei personalului încasator care are dispoziţii să te caute şi-n gaura genţii dacă suspectează că ai mutră de infractor, ceea ce, oricum, nu ar fi fost cazul doamnei pesediste în vârstă.

Evident, etichetarea greşită este, desigur, o greşeală: cineva, din neatenţie, a cântărit măslinele şi a pus etichetă de şuncă. Cel puţin cam aşa sunau explicaţiile angajatei... totuşi, nu ştim cum se face că greşeala nu s-a produs în dauna magazinului, adică nu s-a pus o etichetă a unui produs de aproape 2,5 ori mai ieftin, ci de aproape 2,5 ori mai scump...

Aşadar, celor care cunosc persoane amatoare de senzaţii tari le sugerăm să îşi ia cunoscuţii să îi ducă la plimbare pe tărâmul cumpărăturilor din Turda unde pasonaţii pot cumpăra o legătură de păstârnac şi să plătească o sticlă de whiskey sau să cumpere bomboane şi să plătească anvelope de maşină, să cumpere condimente şi să plătească lichid de parbriz ori să cumpere smântână şi să plătească un mop ori... ori... ori... lista poate continua.

Nouă nu ne mai rămâne decât să vă urăm sărbători ţepuite fericite în continuare iar anul nou să vă aducă cel puţin măsline cu gust de... măsline.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS