Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Mihai Seplecan: "Azi n-am venit nici să vă minţim, nici să facem campanie electorală" | VIDEO

Cu gura plină
Tools
Typography

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a fost prezent alături de alţi demnitari la manifestările organizate cu ocazia Zilelor Comunei Mihai Viteazu.

Nu este prima dată când Mihai Seplecan apare în atenţia opiniei publice cu câte o gafă de limbaj pe care o face într-o împrejurare sau alta.

De această dată, însă, cel puţin o parte din discursul celui pe care liberalii l-au considerat că merită să ocupe funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj se află între a da de gândit şi a stârni amuzamentul.

În continuare redăm acel fragment de discurs aşa cum s-a auzit el, chiar dacă suntem conştienţi că unele greşeli sunt bâlbe inerente vorbitului liber, iar altele sunt pur şi simplu dovada necunoaşterii unor noţiuni elementare.

Iată, deci, ce s-a auzut de la microfonul de pe scenă (dar înainte de a considera că noi am scris greşit textul, ascultaţi cu atenţie ce spune vorbitorul): "Oameni buni şi lume multă, bilele cu voi, cu voi şi cu noi. Cum zicea şi domnul primar, la noi, la Consiliul Judeţean, într-adevăr sunt banii, da' astăzi n-am venit aicea nici să vă promitem nimic, nici să nu vă minţim cu ceva, nici să facem campanie elelectorală, am venit să ne bucurăm alături de dumneavoastră, locuitorii comunei Mihai Viteazu..."

Ce credem noi că ar fi vrut să spună, de fapt, Mihai Seplecan - într-un mod cât se poate de concret-simplist este: "Oameni buni şi lume multă, binele cu voi, cu voi şi cu noi. Cum zicea şi domnul primar, la noi, la Consiliul Judeţean, într-adevăr sunt banii, da' astăzi n-am venit aicea nici să vă promitem ceva, nici să vă minţim cu ceva, nici să facem campanie electorală, am venit să ne bucurăm alături de dumneavoastră, locuitorii comunei Mihai Viteazu...".

Nu ne apucăm acum să ne referim la dubla negaţie, la cum se formează construcţiile negative de limbaj şi aşa mai departe. Pur şi simplu, în afară de a rămâne în continuare impresionaţi cum au găsit puliticienii că toată seva liberalismului clujean este adunată în acest lujer, în acest june - ca să ne amintim şi ce spunea Călinescu la moartea lui Eminescu - ne gândim cam cum sună ceea ce Mihai Seplecan a spus cam aşa cum a spus.

De exemplu "n-am venit aici să vă promitem nimic" oare să însemne că am venit să vă promitem ceva? Poate că nu neapărat, dar construcţia e alambicată până şi pentru, iată, un preşedinte de Consiliu Judeţean.

Ce ne place nouă, însă, este că "n-am venit nici să vă minţim, nici să facem campanie electorală". Serios? Adică aşa se procedează la adunări, când se face campanie electorală? Merg politicienii şi mint (că doar e campanie electorală)?

Oare preşedintele Consiliului Judeţean Cluj nu şi-a dat seama cum abundă de sinceritate, sau ce s-o fi întâmplat, de fapt, la originea discursului său? Nu de alta, dar alăturarea - chiar punearea în acelaşi plan - a minciunilor cu campania electorală şi toate astea să fie rostite de un politician (acuma e caz particular că politicianul e unul din cei care şi-au luat ţara înapoi de la ei înşişi - pentru că actualul PNL a luat ţara înapoi de la vechiul PNL, cel care o mai luase odată, pe vremea USL) la o adunare publică, asta pare să fie chiar imaginea clară a nefericirii oratorice.

Oricum, măcar îi putem mulţumi preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj că ne-a dat de înţeles care este, de fapt, situaţia, ne-a artătat cum stăm şi cum ar trebui să ne raportăm la politicieni.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS