Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

"Folk pentru viata" - Recital folk pentru copiii cu dizabilitati de la Campia Turzii | FOTO-VIDEO

Eveniment
Tools
Typography

Unul din elementele centrale ale seriei de acţiuni organizate de Asociaţia Liberalism pentru Comunitate s-a consumat sâmbătă, 26 septembrie 2015.

Recitalul "Folk pentru viaţă" susţinut de Mircea Vintilă şi Magda Puskas a fost găzduit de restaurantul Moara cu noroc din Câmpia Turzii şi scopul principal al acestuia a fost strângerea de fonduri care să fie apoi donate centrului pentru copii şi tineri cu dizabilităţi din Câmpia Turzii.

După ce a făcut o scurtă trecere în revistă a acţiunilor derulate pe parcursul a trei zile, Dorin Lojigan - preşedintele Asociaţiei Liberalism pentru Comunitate - a ţinut să precizeze că la acţiunea de donare de sânge de la Policlinica Spitalului Municipal Câmpia Turzii, deşi numărul de donatori a fost anunţat ca fiind 75, în plus faţă de aceştia un număr de aproximativ 30 de persoane, deşi au dorit, nu au putut dona sânge din diverse motive.

pnlFolk conf

În ce priveşte opţiunea pentru a organiza un spectacol de muzică folk, Dorin Lojigan preciza: "Am zis să încercăm ceva ce la Câmpia Turzii nu a mai fost demult. Ştiam că există public iubitor de muzică folk şi eu sunt unul dintre ei" şi asta înainte ca, întrebat fiind de ce s-a optat pentru a-i invita pe cei doi artişti şi nu pe alţii, Dorin Lojigan să răspundă: "Mircea Vintilă este unul dintre fondatorii grupului Pasărea Colibri, ca atare îi cunosc foarte bine muzica. Iar Magda Puskas e aproape vecina noastră şi chiar mi s-a părut ciudat să nu fie invitată la Câmpia Turzii să cânte".

"Este emoţie, dar este şi o bucurie să fim aici împreună, să facem un spectacol şi să ajutăm pe aceşti copii, să ne simţim bine, să fie o bucurie şi pentru noi, care suntem pe scenă, pentru voi, care sunteţi în sală dar şi pentru aceşti copii minunaţi care au nevoie şi de ajutorul nostru" spunea Mircea Vintilă referitor la momentul muzical-caritabil de sâmbătă, asta în timp ce Magda Puskas menţiona, la rândul său: "Mă simt onorată pentru această invitaţie. Sunt deschisă când pot sări în ajutorul acestor copii. Eu sunt implicată în ceea ce înseamnă spectacolele de caritate, am şi o asociaţie care se numeşte Ad-Hoc cu care particip la concerte în casele de copii, în grădiniţele cu autism din Cluj şi am făcut foarte multe concerte de crăciun în judeţul Alba, Maramureş şi Bihor".

Nu în ultimul rând Magda Puskas adresa şi o invitaţie tuturor care vor să-i dea curs: "Să ne obişnuim să vedem lucrurile bune şi nu neapărat să le dăm o conotaţie negativă. Din păcate creierul nostru este setat pe negativ. Haideţi să învăţăm să vedem şi lucrurile bune, să le sesizăm, să le înmulţim", asta cu atât mai mult cu cât respectiva invitaţie venea chiar înaintea unui spectacol caritabil.

Reprezentând Asociaţia Pro Assisto - asociaţie care împreună cu asociaţia Autism Câmpia Turzii a demarat şi derulat un program la desfăşurarea Asociaţia liberalism pentru Comunitate tocmai decisese să ajute prin chiar recitalul de muzică folk - Floriana Prahoveanu a ţinut să mulţumească tuturor celor care au făcut posibilă seara minunată de la Câmpia Turzii, o seară prin care 20 e copii cu autism şi 10 tineri cu dizabilităţi pot fi ajutaţi prin implicarea comunităţii.

"Faptul că sunteţi aici înseamnă că sunteţi solidari cu copiii din comunitatea noastră" mai spunea Floriana Prahoveanu, după care i-a invitat pe o parte din beneficiarii centrului de la Câmpia Turzii să ofere, fiecare după puterile lor, un foarte scurt program artistic de poezii şi cântece dedicat tutror celor care în seara de sâmbătă au găsit că este oportun să pună mână de la mână şi să le ofere puţin ajutor.

Momentele aşteptate, însă, de majoritatea publicului din sală au fost cele oferite odată de Mircea Vintilă, apoi de Magda Puskas.

Aşa se face că publicul spectator şi-a putut cu bucurie aduce aminte de florăreasa cu păr creţ care mereu plânge din nimic, de faptul că totuşi există iubire - chiar dacă există şi blestem - sau că dragostea însemană uneori ceva mai mult decât un "bună seara" şi o cană cu vin, asta ca să amintim doar câteva din momentele în care publicul părea să se fi deschis total pentru a primi bucuria transmisă de cei doi artişti.

De asemenea, nu puţine au fost momentele când micuţii de la centru s-au alăturat artiştilor sosiţi, de fapt, pentru ei la Câmpia Turzii.




BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS