Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Superspeciala de la Turda: spectatori mai putini si spectaculozitate redusa | FOTO-VIDEO

Eveniment
Tools
Typography

Din nou Transilvania Rally a adus a adus zgomot de motoare turate şi scârţâit de roţi pe străzile din Turda în cadrul probei speciale 9, superspeciala de la Turda.

Spre deosebire de evenimentul similar de anul trecut, în acest an superspeciala de la Turda a lăsat impresia că e inferioară, ca eveniment, atât prin numărul de spectatori pe care l-a atras, cât şi prin spectaculozitatea evenimentului în sine, prin ceea ce au oferit piloţii.

Dacă numărul mai mic al spectatorilor era evident în comparaţie cu anul trecut, un mai mic grad de spectaculozitate a fost remarcat şi de spectatori care îşi exprimau diverse reacţii în acest sens, atitudinea generală fiind de uşoară dezamăgire.

Că unii dintre ei exprimau dezamăgirea comparând cele două evenimente găzduite de Turda la distanţă de un an şi aproape o lună sau că dezamăgirea era reacţia faţă de diferenţa între aşteptări şi evenimentul concret, asta doar cei dezamăgiţi pot spune.

Pe de altă parte, cei care profită de astfel de momente pentru a apărea în poze şi prezenţa lor să fie remarcată, nu au lipsit, de remarcat fiind prezenţa celor doi politicieni exponenţi, cel puţin prin importanţa funcţiilor, ai municipiului Turda - primarul Tudor Ştefănie şi viceprimarul Lucian Nemeş, ambii în partide noi, de-acum - a acăror prezenţă a şi fost remarcată imediat pe reţelele de socializare cu imagini, tag-uri, like-uri şi tot tacâmul. (Că dacă te duci la un eveniment dar nu apare prezenţa ta pe facebook e ca şi cum nu te-ai fi dus, cumva...).

Dincolo de faptul că imaginea de ansamblu a superspecialei de la Turda poate fi dată inclusiv de faptul că până şi prezentatorul evenimentului s-a săturat, de la un moment dat, să mai anunţe echipajele care luau startul iar publicul spectator era privat până şi de aceste informaţii, cel puţin unul dintre considerentele de menţionat când se face referire la lipsa de spectaculozitate este şi faptul că proba de la Turda era printre ultimele - proba 9 din 11 - iar clasamentul nu mai putea fi modificat în mod spectaculos, ceea ce înseamnă că lupta s-a dat pentru primele locuri - deci echipajele de pe primele locuri puteau oferi indirect spectacol pentru că pentru ele lupta era încă deschisă - în timp ce restul echipajelor concurau pentru că... concurau.

În acest sens, aşa cum erau prezentate datele de către portalul autorally.ro, acesta era clasamentul (primii 10 clasaţi) înainte de superspeciala de la Turda:

Rezultatele obţinute în urma probei de la Turda sunt următoarele (tot primii 10 clasaţi):

În consecinţă, clasamentul după proba de la Turda a fost următorul (tot primii 10 clasaţi):

Aşadar, după cum se poate vedea şi din datele de mai sus, proba de la Turda a produs schimbări în primele şase locuri ale clasamentului. Astfel, echipajul 33 (M. Tempestini / A. Avram) a trecut pe locul 3 în locul echipajului 25 (R. Badiu / G. Lazăr) care, deci, a ajuns pe locul 4, în timp ce, tot în urma probei de la Turda, echipajul 99 (E. Keleti / B. Csomortani) a trecut de pe locul 6 pe 5, în locul echipajului 79 (D. Girtofan / T. Mârza), care, astfel, a ajuns pe locul 6.

Cum spuneam, după Turda au mai fost încă două probe. Cel puţin în ce priveşte primele 7 locuri, clasamentul final al Transilvania Rally 2015 nu a suferit modificări faţă de configuraţia pe care o avea după proba de la Turda.

În rest, referitor la primele 10 locuri ale clasamentului final, faţă de proba de la Turda au mai apărut câteva modificări: echipajul 30 (V. Cosma / D. Haţegan) a urcat de pe locul 9 pe 8, în locul echipajului 8 (A. Răspopa / P. Paler), care nu se mai regăseşte în clasamentul final, abandonând în proba 10 prin ieşire în decor.

Echipajele care au abandonat sunt următoarele:

Tot în primele 10 locuri ale clasamentului final se regăsesc atât echipajul 401 (M. Manole / M. Banca), care a urcat pe locul 9 de pe locul 11 pe care era după proba de la Turda, cât şi echipajul 56 (S. Gioarsa / R. Magdas), care a urcat pe locul 10 de pe locul 12, pe care era după proba de la Turda.

Clasamentul final, rezultatele finale, aşa cum se regăsesc acestea pe acelaşi autorally.ro sunt următoarele:

Înainte de a viziona câteva secvenţe din superspeciala de la Turda, vă invităm să vă bucuraţi şi de câteva imagini, pe care le regăsiţi AICI - GALERIE FOTO.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS