Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Salina Turda poate fi vizitata virtual pe Google Street View | VIDEO

Eveniment
Tools
Typography

Reprezentanţi ai Google România au fost prezenţi ieri, 11 iunie 2015, în amfiteatrul din mina Rudolf a Salinei Turda pentru un eveniment inedit pentru obiectivul tursitic turdean.

Începând cu data de 11 iunie 2015, Salina Turda poate, oficial, fi vizitată virtual şi pe Google Maps prin programul Google Street View, gazdele evenimentului de lansare fiind Simona Baciu - directorul societăţii care administrează obiectivul turistic turdean - şi Dan Bulucea - Country Manager Romania pentru Google.

Simona Baciu - director SC Turda Salina Durgău SA
Simona Baciu - director SC Turda Salina Durgău SA

Premisele evenimentului de la Salina Turda au fost prezentate chiar de Simona Baciu. "În primăvara acestui an citeam pe un site specializat de turism că Google Street View a cucerit vârful Chomolungma, a cartografiat muntele Everest, a realizat un tur virtual al Everestului cu tot ce înseamă acesta" spunea Simona Baciu adăugând: "la mijlocul lunii aprilie am primit propunerea de a cartografia şi de a realiza un tur virtual al salinei, pentru că a fost propunearea Google Street View...", directorul SC Turda Salina Durgău SA mărturisind totodată că "primul meu gând la acel moment a fost «Wow, de pe acoperişul Terrei, în inima Transilvaniei!»".

Cartografierea salinei de la Turda a durat două zile, iar dacă anul trecut obiectivul turisitic turdean a reuşit să atragă un număr de 470.000 de turişti, Simona Baciu îşi exprima dorinţa ca "prezenţa noastră pe platforma Google Street View să ne ajute să ne împlinim un proict de suflet, respectiv să sărbătorim în anul 2015 turistul cu numărul 500.000 şi suntem siguri căp acest lucru se va realiza".

Dan Bulucea - Country Manager Google Romania
Dan Bulucea - Country Manager Google Romania

Dinspre cealaltă parte a parteneriatului care a dus la cartografierea Salina Turda, Dan Bulucea spunea că această cartografiere a obiectivului turistic turdean reprezintă prima intrare în subteran în România a Google Street View. "Când a trebuit să alegem pentru ce obiectiv să optăm, am ales fără ezitare. A fost o decizie foarte uşoară pentru că am auzit atât de multe despre Salina Turda!", recunoştea Dan Bulucea care, totodată, menţiona că evenimentul de la Turda este unul care se înscrie în anul în care se aniversează 5 ani de prezenţă a Google Maps în România.

Pe de altă parte, în calitate de reprezentant al Google Romania pe partea de product marketing, Răzvan Iordache a făcut o demonstraţie atât a turului virtual al Salinei Turda cât şi a utilizării, la modul general, a Google Maps şi Google Street View folosindu-se de un smartphone şi utilizând comenzi vocale.

Răzvan Iordache - Product Marketing Google Romania
Răzvan Iordache - Product Marketing Google Romania

De asemenea, Dan Bulucea a venit şi cu răspunsuri la întrebările pe care o parte din cei prezenţi le aveau.

Astfel, Dan Bulucea a explicat că au fost situaţii în care, de exemplu, unele obiective româneşti nu sunt prinse în Google Street view pentru că reprezentanţii acestora nu şi-au dat acordul în acest sens.

Răzvan Iordache - Product Marketing Google Romania

Cu imagini diverse rulând în spatele său - inclusiv imagini din Salina Turda - Dan Bulucea explica, de exemplu, că harta e construită în mare parte şi de utilizatori, că pentru complexul cu lucrările lui Brâncuşi de la Târgu Jiu nu s-a primit acordul de a apărea pe Google Street View sau că Google Romania pregăteşte o surpriză pentru România, "ceva unic, dar nu spunem decât atunci când o facem".

Totuşi, în afară de evenimentul în sine, cei prezenţi au putut face şi un tur real al Salinei Turda, dacă tot se aflau în interiorul obiectivului turistic turdean.

Imagini de la evenimentul din mina Rudolf găsiţi AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS