Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Campia Turzii a fost SUB REFLECTOR

Eveniment
Tools
Typography

Un eveniment mai aparte a avut loc vineri seara, cu începere de la orele 19.00, pe scena sălii "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii.

Un proiect al Reactor Social, evenimentul a fost organizat cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Cluj în parteneriat cu Rotary Club şi Primăria Câmpia Turzii.
Tineri şi adulţi de toate vârstele au găsit curajul să urce pe scenă, în lumina reflectoarelor şi să îşi spună poveştile dincolo de ceea ce ştia societatea despre ei - asta în cazul în care ştia ceva.

Primul sosit în lumina reflectoarelor a fost Nicuşor Lăcătuş.

Cunoscut ca voluntar pasionat care activează în fanfara "Promenada" şi coordonează grupul "Melody" al Clubului Copiilor din Câmpia Turzii, Nicuşor Lăcătuş s-a deschis în faţa celor prezenţi amintind de cei 20 de ani pe care i-a petrecut în orfelinat (între 1969 şi 1989) de momentul în care a devenit membru în fanfară sau de dăruirea cu care se ocupă de copiii din grupul "Melody".

Cel de-al doilea care a urmat a fost artizanul Mihai Hădărugă.

În vârstă de 39 de ani, fost electrician, Mihai Hădărugă a rememorat fragmente din anii de adolescenţă dar s-a referit mai mult la perioada în care trebuia să ia o decizie privind viitorul său, aşa că a devenit electrician. Totuşi, ceva parcă lipsea. Pasiunea pentru arta plastică a venit de la sine iar întoarcerea din Italia, unde fusese plecat la muncă, părea să rămână definitivă: Mihai Hădărugă a decis că la Câmpia Turzii e locul său, acolo unde putea să picteze şi să confecţioneze obiecte de podoabă din cupru, îndemânare pe care a câştigat-o în timp, dar care acum îi dă cea mai mare satisfacţie.

Secvenţe din prezenţa lui Mihai Hădărugă sub reflector pot fi vizionate AICI.

Alina Suciu este cea care a fost prima reprezentantă sub reflector a sexului frumos.

Acum în vârstă de 25 de ani şi studentă, Alina s-a referit mai mult la anii de copilărie când a descoperit pasiunea pentru dans, pasiune care a rămas de-a lungul timpului. Până la urmă a venit şi momentul constituirii primului grup de majorete de la Câmpia Turzii. Dar aşa cum Alina Suciu era pasionată de acest tip de activitate, aşa erau şi alte fetiţe aflate la vârsta claselor primare, constituindu-se grupa de minorete de la Câmpia Turzii.

Secvenţe din prezenţa Alinei Suciu sub reflector pot fi vizionate AICI.

Una dintre minorete era şi Daciana Constantea.

La cei numai 11 ani ai săi, Daciana Constantea este cunoscută în Câmpia Turzii mai mult ca urmare a activităţii sale de solist vocal. Aşa cum o putea face la cei 11 ani ai săi, Daciana a povestit despre pasiunile ei: dansul şi cântatul.

Mult mai în vârstă decât Daciana era Mihaela Crişan.

Pasionată încă din copilărie de dezvoltarea intelectuală şi având mereu întrebări pe care nu şi le adresează neapărat toţi copiii - mai ales la vârste fragede - Mihaela Crişan s-a trezit, cumva asemeni lui Mihai Hădărugă, în postura de a lua decizii privind viitorul său ca individ în societate. Totuşi, după o lungă perioadă a reuşit să îşi urmeze şi pasiunile. Aşadar, Mihaela Crişan a reuşit să îşi termine liceul apoi să fie chiar admisă la facultatea de psihologie. Chiar mai mult a reuşit să aibă şi o altă activitate: pictura.

Flaviu Anisia s-ar putea să nu mai aibă nevoie de niciun fel de prezentare.

Ajuns în faţa publicului larg prin participarea la emisiunea "Românii au talent", Falviu a povestit cum a intrat el în contact cu dansul. Concret, fratele său, Răzvan, exersa diferite figuri de dans iar Flaviu tot insista ca fratele său să îl înveţe şi pe el. Şi până la urmă l-a învăţat.

Secvenţe din prezenţa lui Flaviu Anisia (însoţit de fratele său, Răzvan) sub reflector pot fi vizionate AICI.

Tot sub reflector a ajuns, la Câmpia Turzii, şi Sorin Sălăjan.

Conducător al fanfarei "Promenada" din Câmpia Turzii, Sorin Sălăjan a povestit, celor care doreau să asculte, diverse momente în care, în viaţa sa, a avut contact cu muzica. Fie că era vorba de a pune osul ca un grup de muzicieni să existe, fie că era vorba de diverse deplasări la festivaluri de gen, de ore de muncă, de cântat la instrumente foarte vechi prinse cu bandă de izolat pentru că se rupseseră taman înaintea spectacolului, Sorin Sălăjean a povestit toate acestea iar publicul părea încântat să afle diverse picanterii sau pur şi simplu lucruri pe care nu le cunoştea.

Secvenţe din prezenţa lui Sorin Sălăjan sub reflector pot fi vizionate AICI.

Fiecare din cei prezenţi sub reflector la Câmpia Turzii au făcut, într-un fel sau altul, dovada a ceea ce povesteau: Nicuşor Lăcătuş a invitat grupul "Melody" pentru a cânta, Mihai Hădărugă avea cu sine o sticlă "ornată" cu cupru, Alina Suciu a prezentat parte din grupul de minorete, Daciana Constantea a cântat, Mihaela Crişan a arătat publicului unul din tablourile sale, Flaviu a dansat, împreună cu fratele său Răzvan, iar Sorin Sălăjan, împreună cu colegii din fanfara "Promenada", au încheiat spectacolul pe acordurile muzicii şi în aplauzele publicului prezent.

Un eveniment similar are loc şi la Turda, la Fabrica de Timp Liber, duminică, 26 aprilie, tot cu începere de la orele 19.00.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS