Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
105 New Articles

Micutele balerine din Campia Turzii au sala noua de balet

Eveniment
Tools
Typography

Azi, 20 aprilie 2015, a fost un moment important pentru toate micuţele balerine din Câmpia Turzii: s-a inaugurat noua sală de balet din incinta Palatului Cultural "Ionel Floaşiu".

Aşa cum anunţase administratorul Petre Pop în Vinerea Mare la un alt eveniment, iată că imediant după Săptămâna Luminată, visul micilor iubitoare de balet din Câmpia Turzii - de a urma cursurile într-un loc special dedicat pasiunii lor - a prins viaţă.

Reprezentanţi ai administraţiei locale, politicieni, dar mai ales părinţi şi copii au fost prezenţi azi, de la orele 16.30, la inaugurarea noii săli de balet de la Câmpia Turzii.

Menţionând că administraţia locală şi-a propus să vină cu noi idei de diversificare a posibilităţilor de educare a copiilor, primarul Radu Hanga spunea: "Trebuie ca fiecare copil, ca fiecare părinte al fiecărui copil, să valorifice la copiii pe care-i au tot ce au ei mai bun în aşa fel încât să le poată asigura o carieră în viaţă. Dacă sunt luaţi de mici şi educaţi cu grijă, copiii pot să îşi asigure un viitor frumos de care să fim şi mândri".

Din perspectiva sa, administratorul public Petre Pop amintea de ideea de regenerare culturală "care nu poate fi făcută decât pe un anumit fundament şi fundamentul nu poţi să-l găseşti decât în istoria instituţiei noastre".

După discursurile oficialităţilor a venit, de fapt, momentul cel mai aşteptat de către toţi cei prezenţi: o scurtă demonstraţie a micilor balerine de la Câmpia Turzii aplaudată în repetate rânduri de publicul prezent.

Într-o discuţie ulterioară evenimentului purtată cu instructorul coregraf Radu Sântimbrean, acesta ne-a spus că la cursurile de balet vin, la Câmpia Turzii, peste 20 de fetiţe cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani.

Activând de 3 ani la Câmpia Turzii - cursurile de balet aveau loc la Clubul Copiilor - Radu Sântimbrean ne-a spus că a fost anunţat de intenţia administraţiei locale de a amenaja un spaţiu special pentru balet cu aproximatuiv o lună în urmă.

Ideea pare să fi fost primită cu bucurie de instructor cu atât mai mult cu cât acesta are în plan şi alte proiecte la Câmpia Turzii.

În noua sală de balet de la Câmpia Turzii cursurile se vor ţine de două ori pe săptămână - cel mai probabil lunea şi joia - câte o oră pentru fiecare grupă de vârstă, grupele fiind împărţite în două: între 3 şi 6 ani şi între 7 şi 12 ani.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS