Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Flaviu Cernescu - demonstratie de slackline la Salina Turda | GALERIE FOTO

Eveniment
Tools
Typography

Pe o chingă cu o lăţime de doar 2,5 cm şi deasupra unui hău de 80 de metri, atletul şi actorul Flaviu Cernescu a traversat distanţa de 25 de metri dintre cele două balcoane ale minei Maria Terezia din Salina Turda.

Secvenţele cu traversarea fac parte dintr-un film documentar - Transylvania Dragon - care se realizează în aceste momente şi care îşi propune să promoveze locurile şi oamenii din Transilvania şi Banat.

După ce a efectuat toate pregătirile (întinderea şi tensionarea chingii), Flaviu a efectuat câteva traversări de probă pentru a observa ce mai este de corectat, traversările fiind aplaudate de cei prezenţi, inclusiv de turişti care se aflau în partea de jos a minei Maria Terezia, la 80 de metri sub Flaviu, lângă lacul cu apă sărată.

După cum declara şi Sabin Dorohoi - regizorul şi producătorul filmului - Transylvania Dragon, care în majoritate a fost filmat, este un proiect 100% de voluntariat început de la o pură pasiune a unor tineri cineaşti, un documentar care are şi o poveste prezentată, pe scurt, de Sabin Dorohoi: "Flaviu Cernescu parcurge acest drum pe un monociclu şi în drumul lui, dincolo de a descoperi locuri interesante, vorbeşte şi cu oamenii mai deosebiţi din acele locuri. Fie descoperă poveştile lor, fie descoperă, prin intermediul lor, istoria locurilor sau a personajelor mai interesante din acele locuri", producătorul filmului adăugând că documentarul e un film de promovare a României şi a valorilor ei.

Cu o durată de 52 de minute - cât e standardul pentru televiziune - filmul va fi gata în primăvara lui 2015 şi va începe promovarea lui în prima fază cel puţin în festivalurile de profil.

"Premiere vor fi în mai multe oraşe din ţară, în oraşe în care deja am filmat (n.r. - deci inclusiv la Salina Turda) tot cu titlu gratuit şi sperăm să obţinem sprijinul dintr-o anumită parte pentru a organiza asemenea eveimente" explica Sabin Dorohoi manţionând şi că "vrem să organizăm lansările şi cu un concert; cei care ne-au susţinut sunt şi cei de la Metropolitan Records, cunoscuţi pentru formaţia Deepside DeeJays. Ei semnează muzica originală pentru acest film şi vom organiza şi nişte concerte pentru a organiza un event pe tema acestui film".

Dar România nu e singurul loc unde se intenţiponează promovarea filmului. Ba chiar înainte de promovarea în România s-ar putea încerca o promovare peste hotare, aşa cum explică tot Sabin Dorohoi: "Filmul va fi difuzat în spaţiul online şi, sperăm noi, şi în festivaluri de film de profil internaţionale. Cel mai probabil vom demara câteva acţiuni în America, eu am mai avut câteva premiere la Hollywood. Vom încerca să îl promovăm şi acolo în ideea de a promova Transilvania şi Banatul acolo şi, ulterior, vom intra şi în ţară, sperăm noi, în cadrul festivalurilor dar şi pe partea de televiziune".

Producătorii filmului au ales, aşadar, o modalitate mai inedită de a prezenta locuri şi oameni, de a promova un ţinut, atât prin deplasările pe monociclu, cât şi prin traversările pe chingă în zone unde locurile sunt spectaculoase - aşa cum este şi Salina Turda - cu atât mai mult cu cât slackline-ul (sau highline-ul) - traversarea pe chingă - fiind un sport care a venit din America, este mai puţin cunoscut la noi însă Sabin Dorohoi se bucură că lucrează cu unul dintre cei mai buni practicanţi ai acestui sport din România, Flaviu Cernescu.

{gallery}2014/141202transDragon{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS