Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Ceapa, din nou pe primul loc la Mihai Viteazu

Eveniment
Tools
Typography

A patra ediţie a "Târgului Cepei" a avut loc duminică, 12 octombrie 2014, ediţie care s-a desfăşurat cun începere de la orele 10.00 la stadionul din comuna Mihai Viteazu.

"În numele primăriei şi a consiliului local şi al meu personal am plăcerea să vă salut şi să vă mulţumesc că sunteţi alături de noi" spunea primarul Zeng Ioan adresându-se tuturor celor care şi-au făcut timp să vină la eveniment şi mulţumind pentru prezenţă în special deputatului Mirce Irimie, primarului comunei Sănduleşti, Augustin Duca, precum şi directorului APIA Mihai Viteazu, Ioan Chiş.


Primarul Zeng Ioan adresându-se poporului

"Aşa cum v-am obişnuit anual, la început de octombrie comuna Mihai Viteazu sărbătoreşte Ziua Cepei, un prilej de sărbătoare pentru agricultori dar şi pentru persoanele ce-şi doresc achiziţionarea de produse agricole de calitate, ocazie cu care dorim încurajarea producătorilor autohtoni şi a produselor tradiţionale", mai spunea primarul comunei Mihai Viteazu reamintind că "ceapa de Mihai Viteazu este un renume pe care ni l-am creat prin povestea cununilor de ceapă de pe Valea Arieşului" şi exprimându-şi speranţa că tradiţia şi povestea vor fi duse mai departe de generaţiile viitoare.

Organizat de Primăria şi Consiliul Local Mihai Viteazu împreună cu Agenţia Naţională de Tineret Cluj, evenimentul - care se dorea un dialog între producători şi cumpărători precum şi o încununare a muncii de peste an a producătorilor - a reunit nu doar producători de ceapă. Astfel că la eveniment se mai puteau găsi de vânzate şi varză, cartofi, ardei, boia, usturoi, dovleci, miere de albine, mititei, grătare şi aşa mai departe.

De asemenea foarte bine s-au copt anul acesta în zona Mihai Viteazu jucăriile (cum ar fi armele semi-automate de plastic) şi baloanele, aşa că nu se putea să nu existe şi un stand cu aşa ceva.


Câta mare s-a copt armamentul la producătorii prezenţi la Mihai Viteazu

Cum o astfel de manifestare nu se poate desfăşura în absenţa distracţiei, a bunei dispoziţii, a dansului şi a muzicii, acestea au fost asigurate atât de artişti locali - ansamblurile "Fiii moţilor" şi "Rugyek" şi corul mixt din Mihai Viteazu - cât şi de invitaţi, aici amintind ansamblurile "Purtata Avrigului" din Avrig şi "Iernuţeanca" din Iernut.

Nu în ultimul rând, primarul Zeng Ioan a ţinut să le mulţumească atât consilierilor locali - care inclusiv la manifestare sau grupat câte doi pentru a face mâncare la câte un ceaun - cât şi colegilor din primărie care s-au implicat în orgeanizarea evenimentului.

De asemenea, evenimentul nu putea să înceapă fără ca fiecare invitat să servească câte o felie cu pâine cu untură şi ceapă şi un pahar de pălincă.


Te bagi la o felie, ceva...?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS