Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Nelu Kersedi - aniversare surpriza la implinirea a 60 de ani

Eveniment
Tools
Typography

Cunoscutul instrumentist şi muzician turdean Nelu Kersedi a avut parte de o surpriză de proporţii în exact ziua în care împlinea 60 de ani: miercuri, 8 octombrie 2014.

Prezent în calitate de solist şi apropiat al părintelui Sebastian Zăhan la o nouă ediţie a cenaclului "Să dăm viaţă anilor", Nelu Kersedi - aşa cum îl ştiu şi îi spun cunoscuţii - părea să fie singurul care ştie că tocmai era ziua sa de naştere. Însă asta până când părintele Sebastian Zăhan a anunţat acest lucru la microfon, moment în care, din sală, s-a auzit un ropot puternic de aplauze.

"Am organizat această seară nu în 7 sau 6 octombrie, nu în 9 octombrie ci exact în 8 octombrie", spunea Părintele Sebastian Zăhan după care a făcut anunţul despre care tocmai am amintit.

Cuvintele de apreciere ale părintelui Zăhan la adresa lui Nelu Kersedi nu au încetat să apară: "S-a născut la Zaul de Câmpie. Este un om care are de la Dumnezeu un dar special. A venit în Turda în 1977 şi oare câte sute şi mii de spectacole a dat Nelu Kersedi de atunci şi până acum?" se întreba părintele Zăhan despre omul care, spre exemplu, doar împreună cu instructorul Ioan Cuc a lucrat peste 30 de ani, despre omul prin mâinile căruia au trecut majoritatea muzicanţilor din Turda, un om care nu doar că are un dar de la Dumnezeu, dar are şi studii muzicale.

Momentul cel mai emoţionant pentru sărbătorit a fost acela când în sala plină de oameni a intrat nimeni altul decât fiul acestuia - Paul Kersedi - sosit tocmai de la Oradea pentru acest moment.


Paul Kersedi cântând pentru tatăl său

Odată intrat în sală, Paul Kersedi s-a dus direct la tatăl său - pe care deja îl năpădiseră lacrimile - l-a îmbrăţişat, apoi a interpretat un cântec, la clape (pian) special pentru tatăl său. Şi, cum nu se putea altfel, cei doi au cântat apoi împreună spre deliciul publicului prezent.

Evident, florile şi darurile nu au încetat să mai apară, din când în când, pentru Nelu Kersedi. Aşa că nu ne-ar fi foarte greu să susţinem că, iată, strădania şi efortul omului care inclusiv în ziua în care împlinea 60 de ani a fost la muncă, alături de părintele Zăhan, a fost, într-un fel, răsplătită.

Sau, altfel spus, în seara zilei de miercuri, 8 octombrie 2014, cenaclul coordonat de părintele Sebastian Zăhan a dat viaţă anilor lui Nelu Kersedi.

La mulţi ani Nelu Kersedi!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS