Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Varstnicii din Campia Turzii s-au distrat de ziua lor la o zi dupa ziua lor | GALERIE FOTO

Eveniment
Tools
Typography

Pe 2 octombrie, la o zi după Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice - care se sărbătoreşte pe 1 octombrie - a avut loc un eveniment la care au fost invitaţi o parte din vârstnicii din Câmpia Turzii.

Organizat de către Primăria şi Consiliul Local al municipiului Câmpia Turzii împreună cu Centrul de Zi pentru persoane vârstnice de la Câmpia Turzii, evenimentul s-a desfăşurat la un restaurant situat la ieşirea din Câmpia Turzii spre Luna şi s-a adresat unui număr de 250 de persoane beneficiare ale centrului.

Conform programului pregătit de organizatori, vârstnicii au beneficiat de concursuri şi jocuri interactive - în urma cărora unii dintre ei s-au ales şi cu premii - dar şi de surprize pe care le-au pregătit organizatorii pentru vârstnici.

Primarul Radu Hanga, invitat să ia cuvântul, nu s-a sfiit să recunoască dubla calitate a prezenţei sale la eveniment: ca primar al municipiului dar şi coleg de generaţie cu cei sărbătoriţi. "Suntem cei care au clădit ce este acum Câmpia Turzii. noi am clădit şi ce nu mai este în funcţiune - şi anume o uzină mare - dar viaţa merge înainte. (...) Noi suntem acum, aici, la o întâlnire prietenească şi la un eveniment organizat de autorităţile locale", spunea primarul Câmpiei turzii, astfel arătând că administraţia locală a oraşului se gândeşte la toate categoriile de cetăţeni de la copii până la vârstnici, acei vârstnici cărora primarul le ura sănătate şi distracţie plăcută.

Micuţa interpretă Daciana Costantea a fost prima surpriză pregătită vârstnicilor prezenţi la eveniment, cântecele micuţei soliste impresionându-i pe vârstnici care i-au răsplătit strădania şi efortul cu aplauze.

Poeziile Elenei Călean au fost prezente la eveniment în mai multe forme: atât prin cărţile pe care aceasta le-a publicat şi a căror exemplare tronau la eveniment cât şi prin versurile pe care autoarea le-a citit, momentul liric fiind continuat de o altă membră a Centrului de Zi - Maria Popa - fost cadru didactic, care a mărturisit că s-a bucurat să mai prindă încă o sărbătoare a vârstnicilor fapt care a făcut-o să recite "Cu mâine zilele-ţi adaogi" de Mihai Eminescu, o poezie care surprinde trecerea timpului.

Momentul dramatic (de artă dramatică, pentru perfecţionişti) al trupei de teatru Catarsis - trupă formată din elevi ai Colegiului Tehnic "Victor Ungureanu" şi coordonată de Cristina Goia - a surprins, la rândul său, trecerea timpului însă într-o altă formă. Tinerii au încercat să zugrăvească viaţa ca pe o poveste, o călătorie infinită a unui tren din care în timp, unii coboară şi alţii urcă, întâlnindu-se vremelnic între diverse staţii.

Pentru că toată lumea se întreba ce e cu standul "Prăjitura bunicii", răspunsul nu s-a lăsat aşteptat decât până atunci când organizatorii anunţau că este vorba de un concurs de gătit prăjituri, gospodine fiind membre ale Centrului de Zi care au avut curajul să participe la concurs.

Cum era normal s-a format şi un juriu a cărui principală sarcină era să deguste prăjiturile şi să stabilească, într-un final, câştigătoarele concursului.

În timp ce juriul s-a înfruptat din dulciurile din stand, vârstnicii prezenţi au fost antrenaţi într-un concurs interactiv de cultură generală. Fiecare masă forma o echipă , se adresau întrebările la microfon şi cine ridica primul mâna şi răspundea corect primea un punct pentru echipa mesei la care stătea la eveniment.

În timp ce juriul mânca prăjituri, vârstnicii au avut de răspuns la mai multe întrebări din diferite domenii, întrebări cu grad mai mic sau mai mare de dificultate, întrebări precum "Care este cel mai lung os din sistemul osos uman?", "Care este capitala Sloveniei?", "Cine a scris poezia «noi vrem pământ»?", "Cine a scris versurile Imnului Naţional al României?", "Care este cea mai mare peninsulă din Marea Neagră?", "Ce înseamnă cuvântul grec «apostol»?", "Unde s-a născut Napoleon Bonaparte?", "Ce regizor a ecranizat «Pădurea spânzuraţilor»?", "Cine a condus prima expediţie care s-a încheiat cu efectuarea înconjurului lumii?", "Cu numele cui este asociată unitatea de măsură măsluită ocaua mică?" sau "Ce înseamnă cuvântul «amnezie»?".

Şi cum un concurs trebuie să aibă câştigători, organizatorii au promis că echipa situată pe locul I va primi ca premiu prăjitura care a câşti gat locul I la concursul de prăjituri, echipa de pe locul II va primi prăjitura de pe locul II şi aşa mai departe.

Câştigătoarele concursului de gătit prăjituri au fost desemnate, însă asta numai după ce în juriu a fost introdus şi viceprimarul Avram Gal pentru a ajuta juriul să delibereze.

Astfel, gospodinele câştigătoare au fost:

- Ana Rus (locul I - cu prăjitura "Fistic"),
- Lucia Călugăr (locul II - cu prăjitura "Coşuleţe cu nucă") şi
- Ileana Hidişan (locul III - cu prăjitura "Scufiţa Roşie").

Fiecare dintre câştigătoare au primit diplome, flori şi câte o cupă, celelalte participante primind, de asemenea, câte o floare ţi câte o cutie de ciocolată, ca semn de apreciere pentru efortul depus ca să fie prezente cu prăjituri în concurs.

Iar cum o petrecere parcă nu e petrecere fără dans, de la eveniment nu putea lipsi dansul: în prima fază printr-un concurs de dans, apoi printr-o seară dansantă la care au fost invitaţi toţi cei prezenţi pentru a continua să sărbătorească împreună de ziua lor, a celor vârstnici.

{gallery}2014/141002varstniciCt{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS