Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
114 New Articles

Macromex a deschis depozitul frigorific Edenia Distribution Center la Campia Turzii

Eveniment
Tools
Typography

Centrul logistic Edenia Distribution Center aparţinând Macromex a fost inaugurat pe 25 septembrie 2014 la Câmpia Turzii, în zona ieşirii din municipiu spre Turda, pe partea stângă.

La construcţia începută în anul 2013 în luna aprilie a depozitul cu o înălţime de 42 de metri şi cu 16 nivele - având echivalentul unei clădiri cu 16 etaje - au fost implicaţi nu mai puţin de 500 de muncitori, depozitul funcţional încă din aprilie 2014, la un an după începerea construcţiei.
Evenimentul de vineri găzduit de Macromex a debutat cu o prezentare de nu mai puţin de 45 de minute făcută de Dan Minulescu - proprietarul Macromex - prezentare în cadrul căreia cei prezenţi au aflat o serie de informaţii.
Începând prin a vorbi despre îngheţata Corso - un brand recent lansat - Dan Minulescu s-a referit atât la ce înseamnă Macromex, cât şi la ce înseamnă relaţionarea societăţii cu diverşi parteneri, diverse branduri, relaţia cu unii dintre aceştia durând chiar de 16 ani în timp ce cu alţii relaţiile sunt mai noi, şi durând de doar câţiva ani.
Grafice, cifre, prognoze confirmate au fost câteva din elementele discursului lui Dan Minulescu, discurs perturbat de zborul avioanelor de vânătoare de la baza militară de la Luna.
Înainte de inaugurarea oficială - dacă asta însemna tăierea panglicii - Dan Minulescu a oferit celor de faţă o altă perspectivă asupra noului depozit printr-un film de prezentare a ceea ce a însemnat depozitul şi ceea ce se întâmplă într-un astfel de depozit.
În ceea ce ne priveşte, vă vom oferi câteva date, în cifre, extrase din filmul de prezentare:
- 2013 - anul în care a început construcţia
- 500 - numărul de persoane care au lucrat la ridicarea depozitului
- 42 - înălţimea în metri a depozitului
- 16 - numărul de nivele de depozitare
- 24 - numărul de ore în care poate fi atinsă orice destinaţie majoră pornind de la Câmpia Turzii, motiv pentru care s-a ales ca locaţie a depozitului tocmai Câmpia Turzii
- 17.000 - numărul maxim de paleţi cu marfă care pot fi depozitaţi în depozit
- 24 - numărul de grade Celsius sub zero la care sunt păstrate produsele în depozit
- 83 - lungimea în kilometri a tuturor cablurilor electrice necesare la funcţionarea tuturor sistemelor din depozitul de la Câmpia Turzii
- 16 - concentraţia de oxigen (16%) asigurată în depozit pentru prevenirea incendiilor
- 250 - numărul de senzori de care beneficiază întregul sistem pentru ca depozitul să poată funcţiona în mare parte în sistem automatizat
- 3 - numărul de macarale automatizate care manevrează produsele în depozit
- 22 - greutatea în tone a fiecărei macarale
- 30 - numărul de secunde în care o macara poate parcurge întregul depozit de la un capăt la altul
- 2 - precizia, în milimetri, cu care macaralele automatizate pot poziţiona paleţii cu produse
- 49 - numărul de grade Celsius sub zero până la care echipamentele protejează operatorul uman care are acces în depozit
Ideea la momentul construirii depozitului de la Câmpia Turzii a fost cât se poate de simplă şi s-a ghidat după câteva linii directoare precum inovare, tehnologie şi eficienţă, astfel că s-a dorit construirea uni depozit de produse congelate care poate opera cu o eficienţă mai mare şi consum minim de energie pentru ca produsele să ajungă la consumator în cel mai rapid şi sigur mod posibil.
În depozit paleţii sunt depozitaţi pe o structură metalică, cea care reprezintă şi structura de rezistenţă a construcţiei.
Cum la 24 de grade Celsius sub zero sistemele antiincendiu clasice sunt fie riscante fie dificil de manevrat - optându-se astfel pentru menţinerea în depozit a unei concentraţii scăzute de oxigen - în ceea ce priveşte lipsa gheţii în depozit s-a încercat împiedicarea pătrunderii în spaţiul de depozitare a aerului cald şi a umidităţii din exterior, astfel că zonele de andocare a camioanelor au fost în aşa fel amenajate încât depozitul să fie protejat.
În depozitul construit de ACI Cluj inclusiv circuitul produselor este foarte bine supravegheat, fiecare palet având o etichetă pe care sunt trecute informaţii de identificare, informaţii care sunt introduse în sistem printr-o simplă scanare.
Într-o zonă în majoritate automatizată, cu cât mai puţini operatori umani, cu lumină minimă şi cu concentraţie scăzută de oxigen, cu un sistem automatizat în cea mai mare parte există inclusiv o scemă de alegere a produselor în funcţie de comandă.
Cum - aşa cum se spunea şi în filmul de prezentare - "era creionului şi a hârtiei a trecut" mai ales în contextul în care procesul de scriere este relativ dificil la o temperatură de -24 de grade Celsius, nu este de mirare că s-a implementat un sistem denumit "pick by voice" (alegerea produsului în urma comenzilor vocale - n.r.), sistem în baza căruia se poate stabili un dialog între operatorul uman şi computer, implementare care a fost posibilă printr-un sistem de recunoaştere a vocii şi prin amprente vocale personale, sistemul "pick by voice" fiind capabil să asigure o viteză şi o acurateţe mult mai mare, într-un astfel de sistem de operare fiind nevoie, evident, doar de personal calificat.
Dacă toţi cei care muncesc în interior au un program de activitatespecial şi beneficiază de echipamente care pot proteja organismul uman până la o temperatură de -49 de grade Celsius, iată că sistemul de izolaţie de calitate, echipamentele eficiente de refrigerare şi reutilizarea căldurii reziduale au putut duce la realizarea unui depozit de produse frigorifice care poate funcţiona garantându-se o economie maximă de energie şi un sistem de operare eficientă.
De asemenea, în acelaşi film de prezentare se preciza că "principalii beneficiari sunt consumatorii iar rezultatul poate fi văzut şi gustat de pe farfuriiile fiecărora dintre aceşti consumatori".

Pe o parte din cei prezenţi la eveniment îi puteţi identifica în pozele pe care le găsiţi AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS