Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

CAMPIA TURZII: "Promenada Verii" la a VI-a editie

Eveniment
Tools
Typography

Ajuns la cea de-a VI-a ediţie, Festivalul Naţional de Fanfară "Promenada Verii" de la Câmpia Turzii s-a desfăşurat în după-amiaza zilei de ieri, 25 iulie, de la orele 16.00.

După o paradă pe aleile parcului "Ionel Floaşiu" din centrul municipiului Câmpia Turzii la care au luat parte atât cele patru formaţii de fanfară participante în festival cât şi trupa de majorete "Angels", cea de-a VI-a ediţie a festivalului organizat de Primăria şi Consiliul Local Câmpia Turzii a debutat cu Fanfara Centrului de Cultură "Augustin Bena" din Alba Iulia.
Cei 20 de instrumentişti profesionişti conduşi de dirijorul Coriolan Floncaş s-au bucurat de diverse participări la manifestări atât în judeţul Alba cât şi în afara acestuia, pentru festivalul de la Câmpia turzii alegând melodii din repertoriul lor bogat, un repertoriu care cuprinde marşuri, imnuri şi prelucrări folclorice după "Ţarina din Apuseni", "Învârtită de pe Târnave", "Hora Moldovenească" şi "Sârba Oltenească" dar şi piese moderne şi orchestraţii speciale pentru muzica de fanfară.
Fanfara Casei de cultură Gherla, la rândul său, a avut participări la manifestări cultural-artistice atât în plan local cât şi pe plan judeţean. Inclusiv la cea de-a VI-a ediţie a festivalului "Promenada Verii" de la Câmpia Turzii dirijorul Vasile Chiş a reuşit să demostreze că, deşi membrii formaţiei de fanfară din Gherla nu sunt profesionişti, aceştia dau dovadă de un înalt nivel interpretativ şi calităţi de apreciat, apaluzele primite la Câmpia Turzii fiind, astfel, motivate odată în plus.
Formaţia de fanfară "Valurile Dunării" aducea, de la Galaţi, prin muzica sa, inclusiv starea care poate fi transmisă chiar de numele formaţiei. Cu un repertoriu ce cuprinde marşuri de concert şi pentru defilare, valsuri, uverturi, selecţiuni din opere şi operete dar şi muzică uşoară şi populară, gălăţenii au ştiut să impresioneze - sub bagheta maestrului Marin Boroghina - publicul care asista la cea de-aVI-a ediţie a festivalului de la Câmpia Turzii.
Nu în ultimul rând, pe scena amenajată pe terasa Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii a urcat formaţia gazdă: fanfara "Promenada" din Câmpia Turzii. Cu 13 ani de activitate şi având în componenţă 18 membri conduşi de dirijorul Sorin Sălăjan, fanfara care îşi desfăşoară activitatea sub patronajul Primăriei şi a Consiliului Local continuă tradiţia muzicii de fanfară începute în 1945 la Câmpia Turzii.
După ce prestaţia formaţiei gazdă a fost apreciată cu aplauze de publicul prezent, finalul celei de-a VI-a ediţii a festivalului "Promenada Verii" de la Câmpia turzii a fost condimentat cu un moment de muzică şi dans oferit de trupa de majorete "Angels".
Efortul tuturor participanţilor a fost răsplătit de administraţia locală de la Câmpia Turzii cu diplome şi cupe.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS