Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Vasile Tot despre centrul SPA: "Ceea ce dumneavoastra ati vazut ma obliga sa tac" | GALERIE FOTO

Eveniment
Tools
Typography

Primarul Tudor Ştefănie, directorul SC Turda Slina Durgău SA, Vasile Tot, viceprimarul Lucian Nemeş, deputatul Mircea Irimie, reprezentantul SC Acsa, Gheorghe Magda au fost cei care au avut prilejul de a tăia panglica mult aşteptatului Centru SPA de la Turda.

Reprezentanţi ai Consiliului Local Turda, politicieni, reprezentanţi ai diverselor instituţii din Turda şi nu numai au vizitat, în turul inaugural, centrul SPA de la Turda, ghid fiind Vasile Toto, directorul SC Turda Salina Durgău SA, societate care administrează noul centru SPA.
Astfel, invitaţii au putut să vadă zona de intrare cu vestiare şi duşuri, bazinul, cadele jacuzzi automatizate şi a căror funcţionare poate fi comandată de către cei care le folosesc printr-un panou aflat la îndemână, cele două saune - umedă şi uscată - încăperile unde sunt cabinetele medicale care încă mai au nevoie de dotări, dar şi sala de fitness şi cardio precum şi bazinul cu apă sărată care încă nu era umplut.
După deschiderea şi vizita inaugurală, toţi cei prezenţi s-au deplasat la restaurantul din apropiere unde a şi avut loc o informare de presă urmată de o conferinţă de presă la care, pe lângă cei prezenţi la tăierea panglici, a mai oferit informaţii jurnaliştilor şi Cristian Matei, preşedinte al consiliului de administraţie al SC Turda Salina Durgău SA.

Vasile Tot, directorul SC Turda Salina Durgău SA
le-a mulţumit tuturor pentru prezenţă explicând că centrul SPA aşa cum a fost acesta inaugurat este rezultatul unui efort comun al administraţiei locale de a face în aşa fel încât, la turda, turismul să se dezvolte ca o soluţie alternativă.
"Ceea ce dumneavoastră aţi văzut, pe mine mă obligă să tac. Apreciaţi dumneavoastră şi transmiteţi mai departe dacă rezultatul pe care noi l-am scontat este cel pe care l-aţi aşteptat şi dumneavoastră", mai spunea Vasile Tot.
În plus, precizând că sursa de finanţare a obiectivului de investiţii centru SPA o reprezintă un "credit luat de la CEC cu garanţia primăriei", Vasile Tot mai adăuga că din credit s-a achitat partea de construcţii-montaj şi dotările care au putut fi văzute la inaugurare. "În credit, la ora actuală, avem peste 350.000 de euro. Să sperăm că odată cu finalizarea achiziţiilor vor rămâne suficienţi bani ca să putem - cu acordul consiliului Local şi cu avizul executivului - să putem face transferul acestor bani din credit pentru iniţierea lucrărilor pentru baza de cazare".

Tudor Ştefănie, primarzul municipiului Turda
considera inaugurarea centrului SPA un moment fericit aşteptat de foarte mult timp. "După cum ştiţi cu toţii, în urmă cu şase ani a început un proiect de dezvoltare turisitcă a municipiului Turda" spunea Tudor Ştefănie adăugând, în acest sens, că activitatea s-a desfăşurat pe baza unei strategii "şi a unor elemente de lucru aprobate prin consiliile locale".
Cu precizarea că obiectivul principal este reprezentat de Salina Turda, primarul Turzii amintea de activitatea de tratament balnear inclusiv la Salina Turda, centrul SPA fiind un al doilea obiectiv al strategiei de dezvoltare balneo-turistică a zonei Turzii urmând ca "anul acesta să se făsească soluţia pentru finalizarea spaţiilor de cazare iar de la anu' să intrăm pe serii de tratament care să fie preluate pe o ofertă pe care societatea Salina să o lanseze la nivel naţional".

Gheorghe Magda, reprezentantul SC Acsa, constructorul centrului,
a mulţumit tuturor pentru că şi-au făcut timp să participe la inaugurarea unui obiectiv al municipalităţii turdene, dar şi reprezentanţilor administraţiei locale pentru că s-au implicat în realizarea respectivului obiectiv de investiţii.
"Am avut de realizat un proiect în care n-am putut să lucrăm cu niciun fel de utilaj care era modern. A trebuit totulsă executăm manual. N-a fost deloc simplu, n-a fost deloc uşoir. N-o să uit să mulţumesc proiectanşilor care au cuplat de fiecare dată pe interesul proiectului şi pe interesul pe care municipalitatea l-a dezvoltat pentru a face ceva performant" spunea gheorghe Magda asigurând că lucrările realizate au o garanţie de cinci ani de zile.

Cristian Matei, preşedinte al CA al SC Turda Salina Durgău SA
spunea: "este o realizare de prestigiu ceea ce se întâmplă astăzi aici", cu referire la la spaţiile de cazare preşedintele CA amintind că ideea este în lucru şi doar trebuie stabiliţi paşii în acest sens.
Referitor la achiziţia de aparatură medicală - valorile discutate fiind de 160.000 de euro - Cristian Matei amintea şi de proiectul WORK call în care Salina turda este partener, proiect prin care s-ar putea atrage 50-60 de mii de euro care să fie folosiţi pentru aceste achiziţii.
Amintind de perioada decembrie 2013 când actualul CA s-a instalat la conducerea Salina turda, Cristian Matei a amintit de un blocaj care exista atunci în ceea ce priveşte centrul SPA, dar că lipsa de comunicare şi cele opt luni de corespondenţă între antreprenor şi conducerea Salinei soldate cu întârzierea lucrărilor au putu fi depăşite şi, încet, acentrul SPA a putu fi adus la stadiul de a putea fi inaugurat.

Deputatul PC Mircea Irimie
s-a referit la oferta turistică din România pentru a explica de ce şi la Turda este bine şi este nevioie ca zona să fie promovată cu tot ce are mai bun şi mai de valoare.
"Pot spune că centrul SPA inaugurat azi vine în completarea pachetului turistic iar dacă salina Turda este coroana pachetului turistic, centrul SPA este bijuteria coroanei".
De asemenea, Mircea Irimie a dorit să felicite atât actualul cât şi fostul Consiliu Local, atât actuala cât şi fosta conducere a Salinei Turda precum şi pe primarul Tudor Ştefănie, deputatul PC adăugând: "vă felicit pentru culoarea frumoasă pe care aţi ales-o: un albastru profund, sincer, liniştitor".
Şi pentru a convoinge de seriozitatea intenţiilor sale, Mircea Irimie şi-a luat angajamentul că îşi va face cât de curând un abonament la noul centru SPA, obiectivul principal fiind acela de a scăpa de 20 de kilograme pe parcursul vacanţei parlamentare.

Viceprimarul Lucian Nemeş
i-a felicitat, la rândul său, pe toţi cei implicaţi în realizarea centrului SPA. "Suntem mândri azi că avem cel mai modern centru SPA din judeţul Cluj. Vreau să vă spun că Turda este o insulă a turismului în judeţul Cluj. suntem recunoscuţi atât pe plan naţional, european, cât şi mondial", spunea Lucian Nemeş care, mai în glumă, mai în serios i-a spus deputatului Mircea Irimie că are soluţia pentru a slăbi 20 de kilograme, viceprimarul mpărturisind că se simte mândru că a putu participa la inagurarea centrului SPA de la Turda.

Cei care doresc mai multe informaţii despre centrul SPA le pot afla accesând site-ul centrului.

{gallery}2014/140627deschidereSpa{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS