Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Francois Delecour a castigat Transilvania Rally in direct la Digi Sport

Eveniment
Tools
Typography

Francois Delecour s-a impus la editia din 2014 a Transilvania Rally. Lupta disputata la toate clasele. Spectacol total pentru spectatori si telespectatori care au putut urmari in direct doua probe speciale la Digi Sport

Victoria echipajului Francois Delecour/Dominique Savignoni s-a confirmat sambata seara la Digi Sport, post care a transmis in direct super speciala Polus Center, ultima a Transilvania Rally. Podiumul etapei a patra a Campionatului National de Raliuri a fost completat de echipajele Edwin Keleti/Botond Csmortani si Dan Gartofan/Eugen Rotaru.
Ziua a doua a Transilvania Rally a inceput cu cea mai lunga speciala din program, Tarnita – Banca Transilvania, proba pe care Francois Delecour si-a confirmat inca o data suprematia din intrecerea interna. Conditiile dificile au facut si primele victime, Adrian Raspopa si Bogdan Marisca fiind nevoiti sa abandoneze in urma unor iesiri in decor.
Cu Francois Delecour lider, lupta pentru celealte doua pozitii ale podiumului s-au dat intre Edwin Keleti, Dan Gartofan, Manfred Stohl si Simone Tempestini. Pe speciala a sasea Dan Gartofan si Simone Tempestini au avut probleme, iar Edwin Keleti a urcat pe locul secund, pozitie pe care a si terminat raliul. "A fost un raliu frumos, mai putin proba Floresti care nu mi-a placut. Proba din Turda este binevenita, dar e obligatorie o astfel de proba si in centrul Clujului", a spus Edwin Keleti la finalul raliului.
Dupa o lupta interesanta pe ultimele probe, Dan Gartofan a terminat Transilvania Rally pe podium. "Au fost doua zile extrem de dificile. Transilvania Rally este un raliu foarte solicitant. Mie imi plac raliurile de asfalt si as vrea ca un raliu sa ramana de asfalt. Cele doua probe de macadam au facut sa ne luptam si mai mult. Imi place la nebunie aici, probele sunt adevarate probe de asfalt si sunt cele mai frumoase. Pacat ca vremea le-a facut dificile", a spus Dan Gartofan.
Francois Delecour nu a avut nicio problema reala in lupta pentru victorie in etapa a patra a sezonului si si-a consolidat si pozitia de lider in ierarhia generala. "A fost un raliu dificil din cauza ploii in prima zi. A fost greu sa ne alegem pneurile. Imi plac raliurile de macadam, mai mult decat cele astfalt si aici probele au fost combinate perfect. Am fost foarte norocos pe prima proba cand am iesti cativa metri de pe drum si nu am atins nimic. Asa sunt eu, un om fericit si norocos", a spus pilotul francez.
Simone Tempestini, pe locul 4, Manfred Stohl pe 5, Marco Tempestini pe 6, Sebastian Barbu pe 7, Gergo Szabo pe 8, Andrei Cascaval pe 9 si Rares Tomita pe 10 sunt pilotii care au terminat in puncte la general editia din 2014 a Transilvania Rally.
Aflat la prima participare intr-un raliu din Romania, austriacul Manfred Stohl a facut spectacol si s-a aflat la un moment dat chiar si in postura de lider. In final, fostul campion mondial din P-WRC s-a impus a clasa 3. "Am promis de multe ori ca vin sa concurez la un raliu din Romania si ma bucur ca s-a intamplat la Cluj pentru ca am multi prieteni aici si imi place orasul. Ma bucur ca am reusit sa incep raliu cu o victorie de proba speciala si sunt multumit de rezultat. Este un campionat puternic, cu masini puternice, si sper sa concurez si la urmatorul raliu", a spus la finalul raliului Manfred Stohl.
Podiumul clasei 3 a fost completat de Andrei Cascaval si Rares Tomita.
La doua roti motrice, dupa iesirea din lupta a principalilor favoriti Adrian Raspopa si Raul Badiu, victoria i-a revenit lui Ioan Petrisor, urmat de Radu Necula si Andrei Museteanu, iar la clasa 11 s-a impus Dorin Banciu, urmat de Daniel Ungur si Victor Baldescu.
La Cupa Dacia victoria i-a revenit lui Adrian Teslovan, urmat de Adrian Dragana si Peter Kelemen Sandor. Ceilalti castigatori la clasa din Transilvania Rally 2014 sunt: Dani Nicoschi (clasa 13), Gunther Graef (clasa 15), Radu Necula (debutanti), Simone Tempestini (juniori), Francois Delecour (clasa 2), Iulian Daniel Pohariu (clasa 5) si Ioan Florin Petrisor (clasa 9).
In lupta pe echipe, ESD Rally Team s-a impus fara probleme, urmata de BCR Leasing Rally Team si Napoca Rally Academy.
"Am invatat foarte multe lucruri la editia din acest an a Transilvania Rally. Stim ce am gresit, dar si ce am facut bine si vom construi mai departe pornind de la lucrurile bune pe care le-am facut anul acesta. A fost un raliu dificil, dar cu multe parti frumoase si vrem sa continuam si anul viitor imbunatatind toate lucrurile care nu au functionat foarte bine in 2014", a spus Marco Tempestini, unul dintre organizatorii raliului.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS