Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Ce spune de fapt Gabriela Russu despre Şcoala Ioan Opriş şi elevii ei

I. Opriş
Tools
Typography

Anul 2016 a marcat un nou succes pentru Şcoala Gimnazială „Ioan Opriş” din municipiul nostru, în special prin reuşitele absolvenţilor unităţii şcolare. Pe doi dintre absolventi - Adela Ţigănilă şi Bogdan Silvăşan - i-am întâlnit alături de profesorii lor la şcoală şi de la bun început am observat la această şcoală că raportul elev-profesor era mai degrabă o prietenie, iar bucuria de a fi împreună era evidentă.

Mai mult, rezultatele foarte bune obţinute de elevi sunt motive de bucurie şi de o parte şi de cealaltă, adică şi pentru elevi dar şi pentru profesorii lor, arătate în mod sincer si care desigur fac cinste acestei şcoli. Tocmai de aceea, am stat de vorbă cu prof. Gabriela Russu, directorul unităţii şcolare.

Înainte de toate însă, trebuie să vă reamintim faptul că în urma examenelor de Evaluare Naţională, între primii cei mai buni 50 de absolvenţi 2016 din toate unităţile şcolare din Turda, Câmpia Turzii şi localităţile din zonă, 10 provin de la Şcoala Gimnazială „Ioan Opriş” Turda şi anume: Adela Ţigănilă, Bogdan Silvăşan, Andrei Preda, Silvia Pîrlea, Horia Roman Crişan, Irina Cosma, Sergiu Tritean, Alex Gajia, Tudor Martin şi Mădălina Crişan. Din acest punct de vedere, doar Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda s-a clasat mai sus, cu 15 elevi între primii 50 cei mai buni.

Tocmai de aceea Primăria municipiului Turda a nominalizat două şcoli generale pentru premiile Galei „10 pentru Turda” 2016 şi anume Şcoala Gimnazială „Ioan Opriş” şi Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, gală ce va avea loc la Teatrul municipal „Aurel Manea”, în cadrul programului ZMT 2016 „Turda – trăieşte, simte, iubeşte – Turda eşti TU!”, duminică, 28 august 2016 de la ora 12.30.

Dar iată ce ne spunea prof. Gabriela Russu, directorul Şcolii Gimnaziale „Ioan Opriş” Turda despre elevii ei, despre educaţie, despre comunitatea şcolară şi mai ales despre bucuria de a avea în preajmă elevi remarcabili: „Aprecierea de care se bucură astăzi Școala Gimnazială ”Ioan Opriș” este rezultatul muncii pe care comunitatea noastră – fie că a fost vorba de profesori, părinți sau elevi – a depus-o constant, an de an. 

Suntem fericiți că o parte din viața noastră, din viitorul elevilor noștri, se plămădește aici, în marea familie «ioanoprișenistă». Tocmai acest sentiment de apartenență ne obligă, pe de o parte pe noi, dascălii, să păstrăm o înaltă ținută profesională, iar pe de altă parte, pe elevi să dobândească un nivel intelectual și comportamental care garantează reușita lor în viață.

La fiecare moment de bilanț avem confirmarea provocărilor transformate în reușite, iar reușitele sunt pe măsura efortului depus. Elevii de care ne vom aduce mereu cu drag aminte sunt cei care fac să conteze educația pe care au primit-o pe băncile acestei școli. Și aceștia nu sunt puțini.

Strădania lor ne îndeamnă zi de zi și pe noi, profesorii, să mergem mai departe, să cucerim împreună cu ei alte culmi ale cunoașterii. Și la final, bucuria reușitei oglindită în ochii elevilor noștri este cea mai generoasă recompensă pe care am putea să o primim. Pentru că ei, elevii noștri, sunt sensul existenței noastre ca dascăli, cei în care ne investim astăzi cu dăruire și speranță pentru un mâine pe care ni-l dorim mai frumos, mai liniștit, mai bun.

Felicitări, Adela Țigănilă! Felicitări, Bogdan Silvășan! Felicitări, absolvenți ai promoției 2016! Va fi o onoare să vă urmărim progresul! Suntem convinși că veți reconfirma parcursul de succes al generațiilor anterioare!”

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS