Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Un elev al Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" Turda a obţinut locul I şi medalia de aur la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei

CNMV
Tools
Typography

Elevul BIA BENIAMIN din clasa a XII-a, de la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” a participat, în perioada 19-22 mai 2016, la etapa naţională  a Olimpiadei de Tehnologia Informației, desfașurată la Bacău, unde s-a clasat primul, obținând maximum de puncte (100) în urma probei susținute.

Inițial, olimpiada a avut denumirea de Concurs de informatică aplicată. De 10 ani, de când se organizează etapa  națională a olimpiadei, aceasta a fost prima oară când s-a obținut punctajul maxim.

Secțiunea la care Beniamin a participat se numeste C#, ceea ce reprezintă un limbaj de programare creat de Microsoft. Proba a constat în crearea unei aplicații, mai exact a unui joc care, cu ajutorul unei baze de date, de asemenea creată de elev, să permită înregistrarea, autentificarea, adăugarea de noi nivele în joc, crearea unor grafice în funcție de rezultate, administrarea jocului și printarea informației.  Candidații au avut la dispoziție 6 ore pentru a realiza aplicația.

La această secțiune s-au calificat la etapa națională și au concurat 41 de elevi, dintre care, conform tabelului publicat de organizator pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean Bacău, 5 elevi au înregistrat 0 puncte și alți 4 sub 5 puncte, ceea ce vorbește despre dificultatea probei administrate.

Performanța elevului BIA BENIAMIN este cu atât mai importantă cu cât perfecționarea în folosirea acestui limbaj de programare și a altora care permit realizarea de aplicații  răspunde unei cereri importante din economia națională și internațională.

În anul şcolar 2015-2016  la Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul” Turda  s-au obţinut 59  de premii şi menţiuni la olimpiadele judeţene, două  premii întâi, un premiu trei, o menţiune şi o medalie de bronz la olimpiadele  naţionale precum şi două medalii de bronz la Conferinţa  Internaţională a Tinerilor Cercetători.

Responsabila  Comisiei pentru promovarea imaginii şcolii, 
prof. Cristina MOLDOVAN

DIRECTOR,
Prof. Gheorghe LOBONŢ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS