Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

AgriCool - eveniment spectacol la Colegiul "Emil Negruţiu"

E. Negruţiu
Tools
Typography

AgriCool, evenimentul pe care Colegiul “Emil Negruţiu” l-a organizat vineri, 26 mai, pentru a le arăta elevilor din clasele a VIII-a la ce calificări se pot înscrie în anul şcolar următor, s-a transformat într-un veritabil spectacol.

De această dată, organizatorii au ales să facă demonstraţii legate strict de cele trei calificări la care absolvenţii de gimnaziu se pot înscrie aici: Tehnician veterinar (liceu), Bucătar (şcoală profesională) şi Mecanic agricol (şcoală profesională).

Secţiunea veterinară a fost susţinută cu demonstraţii de ascultaţie şi contenţie pe cai, vaci, iepuri şi porumbei. Tot aici s-au înscris prezentarea clubului de apicultori din cadrul colegiului şi o demonstraţie de echitaţie realizată cu ajutorul centrului de Salina Eqvines.

Mecanica agricolă a fost ilustrată prin aducerea în curtea şcolii a celui mai modern tractor John Deer. Elevii au fost încântaţi să se urce în acest tractor şi să afle că valoarea lui este mai mare decât a unui autoturism de lux.

Nici partea de bucătărie nu a fost mai prejos. Bucătarul Mihai Pătraş i-a ţinut pe participanţi lipiţi de masa lui la demonstraţia de preparare a unui cotlet la gril şi a unei salate de fructe, iar apoi la degustări.

Evident, a fost muzică, s-a dansat, iar la final toţi cei prezenţi au luat parte la un mare barbeq-ue.

În acest an, la eveniment au participat elevi din clasele a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ,,Teodor Mureşan” Turda, Şcoala Gimnazială ,,Andrei Şaguna” Turda, Şcoala Gimnazială ,,Ioan Opriş” Turda, Şcoala Gimnazială Moldoveneşti, Şcoala Gimnazială Iara şi Şcoala Gimnazială Tureni.

Evenimentul AgriCool - ziua porţilor dechise este la a treia ediţie şi în acest an a fost organizat cu sprijinul Fundaţiei World Vision, al Fundaţiei Româno-Americane şi al partenerilor şcolii - Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Turda şi Salina Equines Turda.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS