Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

ZILELE ERASMUS, 12-13 OCTOMBRIE 2018

Diverse
Tools
Typography

Sub înaltul patronaj al Domnului Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European și al Comisiei Europene, în zilele de 12 și 13 octombrie 2018, ne alăturăm celei de a II-a ediții a Zilelor Erasmus, un festival european care reunește și se adresează nu numai participanților la Programul Erasmus+, ci și tuturor celor interesați de mobilitatea internațională și de cetățenia europeană.

Anul 2018 este un an important pentru mobilizarea societății civile și a actorilor  educației și formarii în Europa, #ErasmusDays 2018 comunică marca Programului Erasmus+ al U.E. pentru educație, formare profesională, tineret și sport, 2014-2020 și vorbește despre rezultatele proiectelor Erasmus+ pe parcursul celor două zile, pentru a le face vizibile cetățenilor, profesioniștilor și factorilor de decizie.

Cele 42 de proiecte Erasmus+ aflate în derulare în județul Cluj antrenează elevii, cadrele didactice din 27 de unități clujene de învățământ preuniversitar,  dar și întreaga comunitate educațională, într-o suită de evenimente, care se desfășoară în județul Cluj cu implicarea comunităților locale. Cu ocazia reuniunilor transnaționale, a participării la stagii de formare/predare/învățare, cadre didactice, elevi din țările partenere și din școlile clujene dau dimensiune europeană educației și formării profesionale și învață să devină cetățenii și profesioniștii de mâine ai Uniunii Europene, în spiritul #Mobilității și  al #Unității.în.Diversitate.

Evenimentul #ErasmusDays constituie reper pentru organizarea de dezbateri pe teme care vizează  Uniunea Europeană, în perioada premergătoare preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Prin activitățile cluburilor de debate sunt antrenați din ce în ce mai mulți elevi clujeni, sprijiniți de către premianții județului Cluj ai Olimpiadei Naționale de Dezbateri, Argumentare și Gândire Critică, care dezbat teme prin care învață să se implice și să devină o voce pentru VIITORUL UNIUNII EUROPENE.

Cele 13 școli care dețin certificatul de Școală Europeană, cele 2 Școli Ambasador ale  Parlamentului European, cele 162 de școli cu proiecte eTwinning, cele 15 Școli Ambasador eTwinning, cele 27 de școli clujene implicate în Programul Erasmus+ și Școlile Euroscuola sunt adevărate centre de informare în problematica Uniunii Europene, dar și ambasadori pentru România, pentru #Cluj.

Vizitați Expoziția Virtuală Permanentă a activităților dedicate Zilelor Erasmus la Cluj – Erasmus+ InfoDays 2018 la: https://www.facebook.com/epluspreunivcluj/ și www.erasmusdays.eu.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS