Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Turda - Evaluare Naţională 2018

Diverse
Tools
Typography

301 elevi au susţinut examenul de Evaluare Naţională la Turda în sesiunea 2018, în cele şapte centre de examen, iar rezultatele finale au fost comunicate în data de 23 iunie 2018.

Tabelul alăturat vă arată destul de clar care sunt rezultatele Evaluării Naţionale 2018, pentru fiecare şcoală turdeană, iar concluziile sunt uşor de tras. Procentele se raportează la numărul candidaţilor înscrişi la examenul Evaluării Naţionale, sesiunea iunie 2018, la şcoala respectivă. Unităţile şcolare sunt aşezate în ordine alfabetică şi nu după alt criteriu.

Datele arată în mare parte o situaţie destul de echilibrată, doar la Şcoala Profesională Poiana şi la Colegiul Tehnic "Dr. I. Raţiu" înregistrându-se rezultate slabe.

Astfel, la şcolile turdene s-au înregistrat un număr de 41 medii între 9.00 şi 10.00, reprezentând 13.62 % din totalul de 301 candidaţi. Mai mult de 25 % dintre aceste medii (cle între 9.00 şi 10.00) au fost obţinute de elevii de la o singură unitate şcolară şi anume Scoala Gimnazială "Avram Iancu" Turda.

Cele mai bune rezultate la Evaluare Naţională 2018 au fost obţinute de elevii Beatrice Emilia Mărginean (Scoala Gimnazială "Ioan Opriş) şi David Roşa (Scoala Gimnazială "Avram Iancu"), ambii cu media 9.95

Promovabilitatea este de 85.71 % raportat doar la medii, dar daca considerăm ca promovare este şi obtinerea notei minime 5.00 la fiecare probă de examen, gradul de promovare este mai mic.

Au fost înregistrare un număr de 22 de contestaţii la Limba română, 15 fiind soluţionate în sens pozitiv acordându-se astfel note mai mari, o contestaţie a păstrat nota iniţială, iar 6 au obţinut note finale mai mici faţă de cele iniţiale.

În schimb la Matematică au fost depuse 23 de contestaţii, dintre care 8 au obţinut note mai mari, iar 15 contestaţii au luat note finale mai mici în urma recorectării.

La Limba maternă nu au existat contestaţii.

În privinţa promovabilităţii, 220 de candidaţi au obţinut medii minim 5.00 - având şi note minim 5.00 la toate probele de examen - din cei 301 candidaţi înscrişi. Dacă nu avem în vedere notele, ci doar mediile, promovabilitatea este mai mare. La niciuna dintre unităţile şcolare nu a fost promovabilitate 100 %, în sensul obţinerii notei minime 5.00 la fiecare probă de examen.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS