Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Rezultatele finale la Bacalaureat 2017 - 83.65% promovabilitate în judeţul Cluj

Credit foto: Manuel BĂLAJ

Diverse
Tools
Typography

În urma afişării rezultatelor finale ale examenelor de Bacalaureat 2017, procentul celor ce au promovat este de 83.65 % din totalul candidaţilor prezenţi, mai mare faţă de rata de promovare în urma rezultatelor iniţiale.

La nivelul judeţului Cluj au obţinut media 10.00 la acest examen un număr de 11 candidaţi, în urma rezultatelor finale doi elevi din municipiul Cluj Napoca (Liceul Teoretic "Avram Iancu" şi Colegiul Naţional "Emil Racoviţă) adăugându-se celor 9 elevi cu media 10.00 existenţi înainte de contestaţii. Din totalul liceelor, 8 unităţi şcolare - unde şi numărul candidaţior este unul important - au procentul de promovabilitate 100 % şi anume, 1 liceu din municipiul Turda (Colegiul Național "Mihai Viteazul") şi 7 licee din municipiul Cluj Napoca (Colegiul Național "Emil Racoviță", ColegiulNațional "George Barițiu", Liceul Teologic Baptist "Emanuel", LiceulTeoretic "Gheorghe Șincai", Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu", Liceul Unitarian "Janos Zsigmond" şi Liceul Teoretic “Lucian Blaga”).

Biroul de Presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj ne-a transmis faptul că " în urma contestaţiilor, un număr de 37 de candidaţi - iniţial respinşi - au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat. Astfel, din totalul de 4116 prezenţi la examen, 662 de candidaţi sunt declaraţi în continuare respinşi, înainte de contestaţii fiind 699 de candidaţi respinşi. Pe tranşe de medii, înainte de contestaţii erau 205 candidaţi respinşi cu medii între 5 şi 5.99, iar situaţia după contestaţii arată că acum sunt 175 de candidaţi cu media între 5 şi 5.99." În urma rezultatelor finale, cele după contestaţii, rata de de promovabilitate la nivelul judeţului Cluj a crescut la 83.65 %, de la 82.75 % înainte de cotestaţii.

De asemenea, se înregistrează medii mai mari la nivelul fiecărei tranşei de medii. "Cea mai mare creştere a numărului de medii s-a înregistrat în intervalul 6.00 - 6.99, numărul acestora a crescut cu 33,  respectiv între 9.00 - 9,99, numărul acestora din urmă crescând cu 21", precizează Biroul de Presă al IŞJ Cluj.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS