Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Ei sunt finaliştii concursului “Toleranţă şi convieţuire” organizat de Fundaţia Raţiu | VIDEO

Diverse
Tools
Typography

Cea de-a XI-a ediţie a concursului “Toleranţă şi convieţuire” organizat, iată, de peste o decadă la Turda de către Fundaţia Raţiu pentru Democraţie a avut faza finală pe 8 aprilie, la sediul fundaţiei.

Concursul de proiecte a adunat un număr de 32 de schiţe de proiect din care doar patru a ajuns în finala competiţiei organizate de Fundaţia Raţiu împreună cu British Council şi Colegiul “Emil Negruţiu”.

Concret, premiile puse la bătaie au fost câştigate de elevi de la patru instituţii de învăţământ preuniversitar din patru oraşe din România: Liceul Teoretic “Lucian Blaga” (Constanţa), Colegiul Tehnic “Lorin Sălăgean” (Drobeta Turnu Severin), Liceul Teoretic “Emil Racoviță” (Galaţi) şi Liceul Tehnologic “Vasile Sav” (Roman).

Înscris în calendarul de activităţi al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării, concursul a avut tema “Migranţi şi refugiaţi”, proiectele înscrise în concurs putând fi realizate în diverse forme precum texte, colaje foto, montaje audio-video, prezentări PowerPoint şi aşa mai departe.

Prin vocea profesorului Florin Stan - director adjunct al Colegiului “Emil Negruţiu” - Fundaţia Raţiu a anunţat că juriul care a ales lucrările câştigătoare a avut foarte mult de furcă, toate lucrările fiind bune iar departajarea a fost dificilă. Inclusiv în acest sens, sumele de bani acordate ca premii au fost foarte puţin diferite valoric tocmai pentru a da de înţeles, şi în acest mod, valoarea apropiată a celor patru proiecte finaliste.

Astfel, premiile acordate de juriu în urma deliberării sunt:

Premiul I (în valoare de 1.600 de lei)

Proiectul realizat de elevii Gabriela Cîrlan, Marlena Cocu, Andreea-Narcisa Costache, Giorgiana Cătălina Ghindă şi Angelica Atiș Rastgu de la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” Galaţi, coordonaţi de profesor Nicoleta Dominteanu.

Premiul II (în valoare de 1.500 lei)

Proiectul realizat de elevii Andra Goşu, Luciana Iorga şi Andreea Panait de la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” Constanţa, coordonaţi de profesoarele Mariana Ștefan şi Elena Basa

Premiul III (în valoare de 1.400 de lei)

Proiectul realizat de elevii Sofia Andreea Cătălina, Raluca Elena Palade, Mihai Ghiuzan, Vlăduţ Paraschiv şi Olimpian Toma Păuleț de la Liceul Tehnologic “Vasile Sav” Roman coordonaţi de profesoarele Adriana Draghici, Marelena Ungureanu şi Lăcrămioara Ploșniță.

Premiul special (în valoare de 1.300 de lei)

Proiectul realizat de elevii Ana Maria Aldea, Elena Mădălina Cincă, Dumitru Costin Albici şi George Cosmin Popescu de la Colegiul Tehnic “Lorin Sălăgean” Drobeta Turnu Severin, coordonaţi de profesor Nadina Nicolici

În afară de premii în bani, toţi elevii din cele patru echipaje finaliste, alături de cadrele didactice coordonatoare, au primit şi diplome.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS