Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Tineri turdeni valoroşi (3) – Flavia Dorobăţ

Flavia Dorobăţ

A. Iancu
Tools
Typography

Continuăm mini-seria noastră de materiale, prin care vă prezentăm o parte dintre tinerii turdeni foarte buni, iar azi vă vom vorbi – prin relatările profesorilor ei – despre Flavia Dorobăţ.

Flavia Dorobăţ este absolventă 2016 a Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din municipiul Turda şi prospăt admisă – prin notele pe care le-a obţinut la Evaluarea Naţională şi în anii de gimnaziu – la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Turda, specializarea Matematică-Informatică.

Este o adolescentă ce face parte din „generaţia de aur” a Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Turda, după cum ne spunea cu mândrie prof. Laura Miron, confirmând de altfel despre această realitate şi celelalte cadre didactice.

După cum vă arătam într-un material anterior, Flavia Dorobăt se numără între primii 50 cei mai buni absolvenţi 2016, înregistrând la nivelul tuturor unităţilor şcolare din Turda, Câmpia Turzii şi toate localităţile apropiate, a treia medie ca valoare, iar la nivel judeţean a şasea medie ca valoare la examenele Evaluării Naţionale.

Flavia Dorobăţ este o adolescentă obişnuită şi deşi ar avea toate motivele să iasă în făţă permanent, rareori se întâmplă, chiar dacă vorbesc de la sine rezultatele ei şcolare, implicarea ei în diferitele proiecte şi mai cu seamă calitatea ei umană deosebită. Aşadar, modestia este una dintre calităţile ei. De multe ori  preferă să nu vorbească despre ea – şi tot din modestie – însă profesorii ei din gimnaziu au doar cuvinte de laudă despre ea, Flavia Dorobăţ fiind una dintre numeroşii elevi ce fac cinste acestei şcoli.

Toţi profesorii de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda cu care am discutat – fără excepţie – au fost bucuroşi să ne vorbească despre absolvenţii şcolii cu rezultate foarte bune – şi nu sunt deloc puţini – între care o regăsim şi pe Flavia Dorobăţ, după cum vă spuneam deja.

Prof. Liana Stan, directorul adj. al şcolii ne spunea că „ este o elevă remarcabilă, prin rezultatele obţinute mereu pe tot parcursul anilor de şcoală şi desigur, prin notele foarte frumoase de la examele de Evaluare Naţională”. Dar ar fi să o caracterizeze prin câteva cuvinte, prof. Liana Stan vorbind despre tânăra Flavia Dorobăţ, că aceste ar fi: implicare, colegialitate, seriozitate şi responsabiliate. 

„Face parte dintr-o generaţie de elevi valoroşi – ne spunea prof. Ioan Groza, directorul unităţii şcolare – dorinţa de autodepăşire, perseverenţa şi cumpătarea, fiind doar câteva dintre calităţile pe care le posedă”.

Când vine vorba despre această tânără, prof. Laura Miron, ne relatează cu multă căldură, dar în acelşi timp şi cu multă consideraţie. „Doresc să o evidenţiez, în primul rând, pe Flavia Dorobăţ. Copil excepţional, sensibil, cu o profunzime în interpretare care depăşeşte cu mult nivelul clasei, care, la fiecare temă sau sarcină de lucru, a pus redactarea sub semnul perfecţiunii. Trebuie să reamintesc faptul că s-a întors cu premiul special, premiul al treilea, respectiv premiul al II-lea de la etapele naţionale ale Olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română, precum şi de la prestigiosul concurs de critică şi interpretare „Ionel Teodoreanu.”

„Este o fire veselă – ne spunea prof. Daniela Baciu (Ilea) – dar totodată, responsabilă, modestă şi implicată în tot ceea ce ţine de dezvoltare personală. Mai pot spune că este o fată foarte ambiţioasă, iar în ceea ce privesşte rezultatele ei şcolare sunt demne de toată aprecierea”, factorii determinanţi fiind în acest proces şi tenacitatea, curiozitatea faţă de ştiinţă şi consecvenţă de care a dat dovadă continuu, a mai precizat prof. Daniela Baciu. „Un om bun şi frumos şi sufleteşte, la care înţelepciunea, seriozitatea şi o sensibilitate aparte, sunt atuurile ei”, ne spunea prof. Daniela Baciu despre Flavia Dorobăţ.

Mai departe, prof. Alin Bîlcu ne spunea despre această tânără că „a fost o prezenţă extrem de agreabilă la orele de curs, silitoare, dar având şi o oarecare doză de discreţie”. Acelaş profesor, printr-un limbaj plastic, ne povestea despre Flavia Doroboţ că are „tendinţa spre lumile perfecte” şi explicându-ne această formulare, prof. Alin Bîlcu ne-a spus că  Flavia Dorobăţ este „modestă prin atitudini, prin manifestări, este o persoană echilibrată şi extrem de sensibilă, cu o mare profunzime sufletească şi intelectuală”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS