Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Părinţii au fost încântaţi de ce oferă Şcoala Gimnazială “Teodor Murăşanu”

T. Murăşanu
Tools
Typography

Ziua Porţilor Deschise la Şcoala Gimnazială “Teodor Murăşanu” din Turda s-a desfăşurat pe parcursul ultimelor două zile ale lunii februarie - 27 şi 28 februarie - cu atât mai mult cu cât instituţia de învăţământ îşi desfăşoară activitatea în două clădiri: una pe strada G. Bariţiu, alta pe strada Dr. I. Raţiu.

Dacă pe 27 februarie au fost aşteptaţi părinţi cu copii la clădirea de pe Bariţiu, pe 28 au fost aşteptaţi părinţii şi copiii la clădirea de pe Raţiu.

În amble zile, preciza directorul Gianina Matei, atât părinţii cât şi copiii care au vizitat şcoala au fost extrem de încântaţi, atât de ce oferă şcoala ca bază materială pentru procesul educaţional, cât şi de cadrele didactice care au primit copiii, dar şi părinţii, cu braţele deschise şi le-au vorbit despre ce înseamnă şcoala.

Dacă la clădirea de pe Bariţiu au fost cam 15-20 de părinţi, numărul părinţilor care au vizitat clădirea de pe Raţiu a fost de aproximativ 40, asta cu atât mai mult cu cât din cele 75 de locuri pe care şcoala le are disponibile pentru grupa pregătitoare din anul şcolar 2017-2018, 50 (două clase) sunt repartizate la clădirea de pe Raţiu, în timp ce 25 (o clasă) sunt la clădirea de pe Bariţiu.

De asemenea, dacă în prima zi au fost prezenţi în general păriţi ai căror copii frecventau grădiniţa “Poaiana cu castani”, la clădirea de pe Raţiu au fost copii care frecventau grădiniţa “Dr. Ioan Raţiu”.

În timpul vizitelor copiii s-au jucat, au primit dulciuri, mărţişoare, baloane, fluturaşi şi s-au bucurat de sălile de clasă puse la dispoziţie pentru ei precum şi de curtea şcolii.

De asemenea, cadrele didactice e la clădirea de pe Bariţiu aminteau de fapul că părinţii au fost încântaţi inclusiv de faptul că instituţia este una sigură, lucru important pentru părinţii care îşi trimit copiii la şcoală.

Potrivit directorului Gianina Matei, unul dintre factorii importanţi în oferta şcolii îl constituie şi programul de after-school oferit, program în cadrul căruia copiii vor fi la şcoală în intervalul orar 12:00-17:00 în prezenţa cadrelor didactice care îi vor ajuta să aprofundeze cunoştinţele dobândite în timpul orelor de curs, după care cei mici pot desfăşura diverse activităţi în colaborare cu Clubul Copiilor Turda, activităţi precum sport, desen, dans etc.

Tot în cadrul programului after-school copiii beneficiază şi de o masă servită prin serviciu de catering, costurile pentru acest program fiind suportate de părintele fiecărui copil înscris în program.

Înscrierile în grupa pregătitoare se fac în perioada 1-16 martie (prima perioadă de înscriere) iar în cazul în care cererea depăşeşte oferta şcolii în ceea ce priveşte numărul de locuri disponibile, instituţia de învăţământ poate adresa IŞJ Cluj o solicitare de majorare a numărului de locuri.

Totuşi, directorul Gianina Matei a preferat să nu se pronunţe până când nu se finalizează cel puţin prima perioaă de înscrieri în grupa pregătitoare.

Cei care nu aţi văzut discuţia purtată cu cadrele didactice de la clădirea de pe strada G. Bariţiu o puteţi vedea în înregistrarea video de mai jos.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS