Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Tineri turdeni valoroşi (6) – Iulia Irina Mucea

T. Murăşanu
Tools
Typography

Iulia Irina Mucea este o adolescentă ce face parte dintre tinerii turdeni performanţi, nu doar prin rezultatele obţinute în anii de studiu, ci şi prin activităţile şcolare în care s-a implicat. Absolventă 2016 a Şcolii Gimnaziale „Teodor Murăşanu”, tânăra Iulia Irina Mucea este boboc din această toamnă al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din municipiul Turda, specializarea Matematică-Informatică, având a patra medie ca valoare.

Mai mult decât atât, la examenele de Evaluare Naţională, la nivelul tuturor unităţilor şcolare din municipiile Turda şi Câmpia Turzii şi toate localităţile învecinate, adolescenta Iulia Mucea a înregistrat a cincea medie ca valoare, iar la nivel judeţean a zecea medie ca valoare în ordine descrescătoare, o performanţă deosebită. 

Iată aşadar un alt exemplu pe care vi-l prezentăm în cadrul mini-seriei „Tineri turdeni valoroşi”, prin care Agora Media vă prezintă o parte dintre reprezentanţii generaţiei de absolvenţi ce au arătat prin rezultatele lor că performanţa este posibilă.

Dincolo de rezultate, pentru o imagine mai clară, am apelat la o parte dintre foştii ei profesori pentru a afla cine este Iulia Mucea şi care a fost parcursul şcolar din anii de gimnaziu, iar o parte dintre cei contactaţi de noi au răspuns demersului nostru.

Spre exemplu, prof. Mihaela Hădărean îşi aminteşte faptul că Iulia Mucea a fost una dintre elevii cei mai buni pe care i-a avut. „Este foarte rapida in emiterea raspunsurilor, ştie foarte bine să caute informatia valoroasă şi în acest sens pot spune că era cea mai activă elevă din clasa la chimie.” De altfel, la Concursul Interjudeţean „Noi şi chimia” Iulia Mucea a obţinut menţiune şi chiar dacă astfel de rezultate presupun o serie de sacrificii, „bucuria dascălului este imensă când reuşeşte să-şi atragă elevii spre această ştiinţă complexă, interesantă şi frumoasă, numită chimie”, a continuat prof. Mihaela Hădărean.

Prof. Carmen Szekely – director adj. al Şcolii Gimnaziale „Teodor Murăşanu” – ne-a vorbit despre Iulia Mucea şi generaţia ei cu multă bucurie, prezentându-i ca fiind bune exemple pentru viitoarele generaţii şi felicitându-i pentru performanţele lor.

Chiar dacă i-a fost profesor doar în ultimul an de studiu şi materia predată nu e una de admitere „ mi-am facut o parere foarte buna despre cele trei eleve (Iulia Mucea, Alexia Ştirb şi Bianca Buzan) care s-au manifestat foarte responsabil faţă de disciplina pe care o predau”, ne-a mărturisit prof. Mariana Dărăban. „Sunt eleve inteligente cu o mare putere de muncă, cărora le place să se implice, să participe activ la ore”, a continuat prof. Mariana Dărăban. 

„O admir pe Iulia nu numai pentru performanţele şcolare, ea fiind şi una din şefele de promotie 2016 (n.r. - alături de Alexia Ştirb), ci şi pentru faptul că practică dansul sportiv.” a ţinut să precizeze prof. Mihaela Hădărean.

“Iulia este o adolescentă inteligentă, ambiţioasă, frumoasă, spontană, curioasă, perfecţionistă, tot ceea ce şi-ar dori un părinte la copilul său” este caracterizarea pe care o face Diana Miron, profesorul ei de dans sportiv. Tot Diana Miron ne-a mai spus despre  Iulia Mucea că „a demonstrat că se poate, fiind mai bună decât mulţi alţii care nu fac nimic in timpul liber şi la egalitate cu cei care doar au învăţat”. 

De altfel, Diana Miron – profesor-antrenor la Clubul de Dans Sportiv Potaissa – ne-a vorbit cu multă căldură despre această elevă a ei. „Că este puternică am observat în primul cantonament – avea în jur de 8 ani, cred.” „A avut multe participări la spectacole, evenimente şi concursuri în cei 10 ani în care a practicat dansul sportiv. A obţinut în anul 2012 locul 2, iar în 2013 şi 2014 locul 1 la Campionatul Naţional de Formaţii Latino cu formaţia clubului, iar încheierea carierei sportive a culminat cu participarea la Campionatul Mondial de Formaţii Latino Americane de la Viena din decembrie 2015. Atunci a ales să renunţe la dans în favoarea şcolii şi a studiului, o decizie normală şi firească la un moment dat. Îi dorim Iuliei să rămână aşa cum am cunoscut-o şi să nu uite niciodată de unde a plecat şi cine au fost cei care i-au deschis toate drumurile vieţii. Succes!”

Tot pe partea artistică, prof. Alin Bîlcu, vorbind despre Iulia Mucea, fosta ei elevă, ne-a spus că este o personalitate aparte, fermă, puternică, dar în acelaşi timp delicată. „Are un puternic simţ al realităţii şi o dorinţă mare de a-şi realiza propriile năzuinţe profesionale”, ne  spunea prof. Alin Bîlcu despre adolescenta Iulia Mucea.

Unul dintre reprezentanţii viitoarei generaţii de absolvenţi, Dragoş Pop (al cărui mesaj îl vom prezenta într-un alt material), referindu-se la Iulia Mucea şi la generaţia ei, a spus pentru Agora Media că astfel de elevi „sunt persoane speciale care au luptat cot la cot să reprezinte Turda pe plan judeţean” şi nu numai. Tocmai de aceea – şi probabil şi demersul Agora Media de a-i prezenta pe aceşti tineri prin materiale de presă a fost important –  Primăria municipiului Turda în cadrul Galei ZMT 2016 a ţinut să-i aducă în faţa turdenilor pe aceşti tineri remarcabili, între care se numără şi Iulia Mucea.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS