Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

Alexia Ştirb: gimnaziul va purta mereu un loc special în inimile noastre

T. Murăşanu
Tools
Typography

La final de gimnaziu şi la începutul unui drum nou, Alexia Ştirb, una dintre cele două şefe de promoţie 2016 ale Şcolii Gimnaziale „Teodor Murăşanu”:

„Aș putea începe prin a spune cât de mult îmi vor lipsi colegii, cât de perfecți au fost acești patru ani de gimnaziu și cât de mult ne-am iubit.  Dar nu aș fi complet sinceră...

Am început clasa a V-a cu un colectiv bine cunoscut, fiind înconjurați în mare parte de colegii din școala primară. Chiar și așa, am început prin a fi mereu unul împotriva celuilalt, fără să-mi pot explica de ce. Timpul a trecut însă și privind mai întâi în trecut, apoi în prezent, pot afirma cu convingere că ne-am schimbat mult de atunci. Sub îndrumarea profesorilor noștri, am evoluat fiecare în parte, devenind cea mai bună versiune a noastră și totodată, am evoluat mult ca și clasă. Am devenit mai uniți, iar cu cât sfârșitul gimnaziului se apropia mai mult, cu atât ne-am aproiat mai mult între noi. Am creat legături ce vor dura toată viața si amintiri pe care nu le vom uita niciodată. Au fost multe neînțelegeri, certuri și clipe mai puțin plăcute. Am învățat însă că nu despre asta e vorba, nu cei câțiva colegi care nu o «suteau» împreună cu majoritatea contează, nici momentele în care simțeam că oriunde ar fi mai bine decât în clasa din capătul coridorului, ci clipele frumoase fiindcă acestea sunt cele care ne vor rămâne întipărite în memorie. Cred că ar fi fără rost să încep să înșir amintirile pe care cu toții le prețuim.

Încă îmi vine greu să accept că e totul spre sfârșit și deși sunt convinsă că fiecare așteaptă începerea unei noi etape din viață odată cu încheierea acesteia, gimnaziul va purta mereu un loc special în inimile noastre. Râsetele de la orele de română, toate eclipsate de cel al Vetei desigur, bătaia pentru puncte la orele de chimie și nu în ultimul rând orele de matematică alături de cele de dirigenție în care ne amuzam pe seama isprăvilor colegilor, toate acestea îmi vor lipsi enorm. Mai mult decât simple lecții de geografie, biologie, istorie, am primit lecții de viață, am fost formați pentru ceea ce ne așteaptă de acum încolo.

Spre final, doresc să îmi iau la revedere de la cadrele didactice cărora le voi duce lipsa la liceu și de la colegii care mi-au fost alături, și să închei cu lecția învățată la una din cele din urmă ore de engleză: Prețuiți clipa! (sau «seize the day», «carpe diem», oricum ați vrea să-i spuneți)”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS