Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Consilierul PSD Dorina Arion îi mulţumeşte "în mod deosebit" primarului PNL Tudor Ştefănie. Cadrele didactice ar putea fi bucuroase

Diverse
Tools
Typography

Mulţumirile consilierului Dorina Arion au venit într-un fel de pauză a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Turda din 27 noiembrie, mai exact în timpul în care se pregătea un vot secret pentru un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei.

Mai exact, înainte de adoptarea ordinii de zi a şedinţei din 27 noimebrie, consilierul Dorina Arion a solicitat introducerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre "privind aprobarea premierii cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar din municipiul Turda în baza HCL 209 din 28.09.2015", introducere cu care consilierii locali au fost de acord.

Ba chiar, la vot, aceeaşi colegi consilieri au fost de acord şi cu proiectul în sine, pe care le-au votat şi care, aşadar, a devenit hotărâre a Consiliului Local Turda.

Dar ce prevedea acest proiect de hotărâre?

Păi pur şi simplu se aproba premierea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar turdean în baza HCL 209/28.09.2015. Clar, nu?

Adică în expunerea de motive pe care a semnat-o în sprijinul proiectului de hotărâre pe care îl propunea aprobării consilierilor turdeni, Dorina Arion spunea nu doar că "premierea cadrelor didactice reprezintă un mecanism de recunoaştere de către autorităţile locale a eforturilor profesorilor şi a performanţelor corelative obţinute şi, în acelaşi timp, o valorizare oficială a educaţiei şi învăţământului turdean", ci şi că "prezenta iniţiativă se circumscrie prescripţiilor din regulament şi, în special celor din art. 7, care specifică faptul că în urma analizei performanţelor şcolare se întocmeşte o listă cu propuneri care vor fi supuse aprobării Consiliului Local Turda".

Pentru că referirile se făceau la HCL 209/2015, reamintim că prin această hotărâre s-a adoptat regulamentul de premiere a cadrelor didactice ai căror elevi au obţinut rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare.

Dacă analizăm articolul 7 din regulamentul aprobat prin HCL 209/2015 - la care Dorina Arion făcea referire - ne reamintim că acest articol prevede: "La nivelul Consiliului Local al municipiului Turda se constituie o comisie de verificare şi evaluare a cadrelor didactice care urmează să fie premiate, comisie care pe baza comunicărilor unităţilor de învăţământ şi ţinând cont de condiţiile din prezentul regulament va întocmi lista finală cu propuneri de premiere, respectiv cu sume de bani".

În plus, la acelaşi articol se precizează că din comisia care realizează verificarea fac parte consilieri locali precum Dorel corpodean, Paul Căţănaş, Adamosy Clara, Mariana Dobra sau însăşi Dorina Arion. Mai exact e vorba de Comisia nr. 5 Consiliului Local Turda, comisia de învăţământ, cultură, sănătate, tineret, sport şi turism, comisie al cărei preşedinte este nimeni altul decât Dorel Corpodean.

Revenind la lista despre care se făcea vorbire anterior, pe această listă anexată la proiectul de hotărâre aprobat pe 27 noiembrie se regăsesc 10 profesori care au avut elevi cu rezultate la faza naţională, 32 de profesori cu elevi care au avut rezultate la fazele judeţene şi 17 învăţători.

Fondul total de premiere a cadrelor didactice este de 14.900 de lei (350 de lei pentru fiecare rezultat obţinut la faza naţională, 250 de lei pentru fiecare rezultat obţinut la faza judeţeană şi 200 de lei pentru fiecare învăţător).

Cel mai probabil de aceea a dorit Dorina Arion să mulţumească. Şi a făcut-o: "Profit pentru a vă mulţumi tuturor consilierilor pentru votul de astăzi care l-aţi dat pentru implementarea regulamentului privind recompensarea performanţei în învăţământ şi vreau să mulţumesc în mod deosebit domnului primar Tudor Ştefănie, lui Radu Crişan care, am zis ieri în glumă, el de fapt recompensează notele de zece pe care le-a obţinut de-a lungul anilor şi să mulţumesc secretariatului, în special doamnei secretare Mariana Mărginean pentru implicare şi profesionalism în acest proiect".

În aceeaşi şedinţă s-a propus şi aprobat ca festivitatea de premiere să aibă loc pe 15 decembrie de la orele 17.00, evenimentul urmând a fi completat cu un moment artistic.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS