Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Wed, Apr
106 New Articles

Spectacol de iarna la Scoala Teodor Murasanu

Diverse
Tools
Typography

Ca în fiecare final de an, la Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu a fost mare sărbătoare. Copiii împreună cu o parte dintre profesori, au pregătit un spectacol de iarnă, spre deliciul celor prezenţi în calitate de spectatori, în Sala Festivă a şcolii.

Evenimentul a fost coordonat ca de obicei de profesorul Octavian Gruian, cu participarea a peste 60 de elevi şi cu sprijinul prof. Cristian Fărcaş şi al altora. Sala de spectacole s-a dovedit din nou neîncăpătoare, fiind prezenţi prof. Vicenţia Vomir şi prof. Carmen Szekely – directorii şcolii, parinţi şi apropiaţi ai elevilor, prieteni ai şcolii, dar şi câţiva profesori.

La deschiderea cortinei, Ruxandra Popa, Dragoş Pop, Georgiana Neagu, Maria Gruian şi Şerban Fărcaş au interpretat câteva piese muzicale vocal-instrumentale specifice Crăciunului.

Spectacolul a fost gândit dincolo de barierele lingvinstice şi religioase şi a adus în faţa publicului spectator, elemente din tradiţiile româneşti din perioada de iarnă, dar şi colinde, cântece de stea sau cântece de iarnă din repertoriul universal, în variantele originale. „Deck the halls", „Stille nacht" sau „Mennyből az angyal" fiind doar câteva exemple în această direcţie.

Grupul prof. Camelia Vesa a venit cu obiceiuri de iarnă şi cântece tradiţionale vechi, dar şi cu frumoase costume populare.

Andrei Trif a deschis momentul poetic. Tot atunci, înconjurat de celebrii elfi, şi-a făcut apariţia şi Moş Crăciun, fiind recunoscut de îndată de cei prezenţi.

După ce Moşul şi-a făcut datoria, profesorii au fost chemaţi în faţă pentru a fi ascultaţi. Dar nu pe notă, aşa cum poate aţi fi vrut, ci pentru a colinda şi ei şi se pare că au reuşit să-i mulţumească pe cei prezenţi. În final, cei de pe scenă împreună cu spectatorii, au cântat împreună un colind tradiţional.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS