Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Interviu cu un olimpic la Scoala Gimnaziala „Avram Iancu” Turda

Diverse
Tools
Typography

Parafranzând titlul celebrului film, Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Turda a găzduit întâlnirea semestrială a Cercului metodic al profesorilor de limba şi literatura română din Turda.

Gazdele întâlnirii au fost cele trei olimpice naţionale, doamna profesoară Laura Deteşan şi elevele sale Flavia Dorobăţ, deţinătoarea Premiului al II-lea, la clasa a VI-a, la Olimpiada naţională de limba şi literarura română, ediţia 2014, care a obţinut şi Premiul special, la fel ca şi colega ei din clasa V-a, Mălina Simon, la prestigiosul Concurs naţional transcurricular de limbă, comunicare şi literatură română "Ionel Teodoreanu", ediţia 2014.

Rezultatele elevelor, îndrumate de doamna profesoară, vorbesc de la sine, scopul activităţii din 20.11.2014 fiind însă acela de a intra în spatele cortinei şi de a dezvălui alchimia pregătirii care a făcut posibilă obţinerea acestor rezultate impresionante.

Activitatea s-a direcţionat, pe de o parte, pe pregătirea anterioară concursurilor, fiind prezentate câteva strategii de abordare a subiectelor, indiferent de natura sau complexitatea lor şi, pe de altă parte, analiza "la cald" a concursurilor, prin comentarea subiectelor de la probele orală şi scrisă de către eleve şi doamna profesoară.

Doamna profesoară a ţinut să sublinieze că, în timpul pregătirilor, a pus accentul pe creativitate şi originalitate, centrate pe entuziasmul de a specula pe marginea unor teme abstracte, într-un eminent triumvirat al lecturii de calitate.

În acelaşi trend cinematografic, am putea spune ca activitatea ne-a prezentat, celor de faţă, the make of... The make of an Olimpic.

Dr. A. Szabó
Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS