Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

AHTISAARI DAY- Ziua pacii si reconcilierii la Scoala Gimnaziala Avram Iancu

Diverse
Tools
Typography

În spiritul păcii şi sustenabilităţii resurselor pe planetă, programul Environment Online - ENO a lansat un apel către şcolile din întreaga lume de a sărbători, la fel ca în fiecare an, Ziua Ahtisaari - Ziua păcii şi reconcilierii, în perioada 10-16 noiembrie.

Această zi poartă numele politicianului finlandez Martti Ahtisaari, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2008, mediator si diplomat ONU, cunoscut pentru implicarea sa în menţinerea păcii la nivel internaţional. De remarcat că Martti Ahtisaari şi-a început cariera ca profesor de şcoală primară, în 1959.

Scopul proiectului este formarea abilităţilor de comunicare asertivă, evitarea și rezolvarea conflictelor în şcoli şi în comunitate, precum şi la nivel internațional, având în vedere toleranţa şi antiviolenţa.

Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Turda a marcat acest eveniment printr-o întâlnire a elevilor din clasele V-VIII şi a III-a B, însoţiţi de domnul director Ioan Groza, doamna director-adjunct Liana Stan şi de profesorii Rodica Bodea, Mirela Raţiu, Nicoleta Oţel, Laura Deteşan, Laura Iepure, Olga Rişcău, Loredana Pap, Monica Bia, Constantin Ghidoarcă, Adel Szabó şi Anca Zöld, cu un reprezentant al poliţiei.

Domnul Agent-şef principal Octavian Borşan, de la Biroul de Ordine Publică - Proximitate, a vorbit despre noţiunea de violenţă în societate, în general, între elevi, în special, consecinţele acesteia, cu exemple concrete din activitatea sa de apărător al legii şi a punctat, extrem de util, atât pentru profesori cât şi pentru elevi, câteva tehnici de bază folosite în managementul conflictelor, potrivite atât în mediul şcolar, în cel familial, cât şi în societate.

Dr. A. Szabó
Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS