Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Elevii Scolii Gimnaziale „Avram Iancu” au sarbatorit Ziua Mondiala a Alimentatiei Sanatoase

Diverse
Tools
Typography

În fiecare an, la 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură - FAO sărbătoreşte Ziua Mondială a Alimentaţiei - ZMA. Scopul FAO este acela de a avertiza omenirea asupra importanţei alimentaţiei şi de a întări solidaritatea în lupta împotriva foamei, malnutriţiei şi sărăciei.

Evenimentul coincide cu Săptămâna Educaţiei Globale, 13-17 octombrie, care se sărbătoreşte la nivel european, din 1999, prin hotărîrea Consiliului Europei, şi pune accent pe modalităţile de a învinge sărăcia şi excluziunea socială.

Elevii Şcolii Gimnaziale "Avram Iancu" din municipiul Turda, coordonaţi de profesorii Andreea Florea, Anca Zöld, Olga Rişcău, Manuel Bălaj, Adel Szabó, alături de colegii lor mai mari de la Colegiul Tehnic, împreună cu profesoarele Mariana Boaru şi Oana Ban, au dorit să se implice ȋn acţiunile dedicate acestei zile, prin realizarea unui flash-mob ȋn zona Oprişani-Materna, cu scopul de a avertiza opinia publică turdeană asupra importanţei hranei, de a trage un semnal de alarmă asupra problemelor alimentare ale românilor şi de a oferi sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă.

În săptămânile premergătoare evenimentului, elevii de la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Turda au pregătit postere şi fluturaşi, pe care i-au împărţit trecătorilor, carora le-au dat posibilitatea să studieze şi posterele realizate de ei.

Evenimentul a surprins comunitatea turdeană în mod inedit prin implicarea activă a elevilor în viaţa acesteia, promovând un stil de viaţă sănătos şi extinzând procesul de învăţare în afara porţilor şcolii.

Dr. Adel Szabó
Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS