Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

Saptamana Mondiala a spatiului la Scoala Gimnaziala "Avram Iancu"

Diverse
Tools
Typography

Săptămâna mondială a spaţiului (World Space Week) a devenit unul dintre cele mai importante evenimente publice de pe planetă, încă de la înfiinţarea sa, în anul 1999, prin declaraţia Naţiunilor Unite.

"Adunarea Generală declară săptămâna 4-10 octombrie Săptămâna mondială a spaţiului, pentru a celebra la nivel internaţional, în fiecare an, contribuţia ştiinţei şi tehnologiei spaţiale la îmbunătăţirea condiţiei umane".

În anul 2013 au avut loc peste 1400 de evenimente, în 80 de ţări, evenimente care au celebrat beneficiile spaţiului şi ale cercetării spaţiale. Anul 2014 se înscrie în seria acestor evenimente, având ca temă navigaţia prin satelit.

La Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" celebrarea Săptămânii mondiale a spaţiului a devenit deja o tradiţie, fiind marcată de câteva evenimente înscrise în lista evenimentelor mondiale anuale. Elevii, îndrumaţi de doamnele profesoare Olga Rişcău, Anca Zöld, Monica Bia, Rodica Bodea si Adel Szabó au participat la un club de lectură SF, au construit machete ale sistemului solar, au vizionat şi dezbătut un film despre univers, au creat postere şi chiar au organizat o mini-expoziţie de picturi, desene si colaje despre univers.

Evenimentul la care au participat peste 100 de elevi şi cadrele didactice coordonatoare ale evenimentelor situează educaţia tinerilor şi pe alte coordonate decat cele formale, oferindu-le deshideri spre orizonturi noi şi o viziune proaspată şi universală asupra existenţei.

prof. dr. Adel Szabó
Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS