Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Educatorul - sarbatorit la Campia Turzii cu artistii locali

Diverse
Tools
Typography

Dascălul este văzut inclusiv ca acea persoană care "cu o nespusă admiraţie crede în ştiinţa pe care o transmite, în judecăţile de valoare pe care le face".

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei - 6 octombrie - dascălii de la Câmpia Turzii au avut parte de un spectacol anunţat dar şi făcut posibil de către adminiatraţia locală de la Câmpia Turzii.

"Profesorul este o lumânare care îi luminează pe alţii consumându-se pe sine" se spunea de pe scena sălii "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" - locul de desfăşurare a spectacolului - asta chiar înainte ca primarul Rdu Hanga, inivtat la eveniment alături de alţi reprezentanţi ai primăriei din localitate, să adreseze, la rândul său, câteva cuvinte dascălilor prezenţi în sală şi cărora le era, de fapt, dedicat spectacolul.

"Educatori sunt mulţi, învăţător e doar unul" spunea primarul Câmpiei Turzii care precizând - că, din propria, perspectivă educatorul începe cu învăţătorul şi ţine până, de exemplu, la cadrele universitare - şi-a amintit de anii de şcoală. Şi-a amintit de "doamna învăţătoare" cu atât mai mult cu cât "învăţătorul e o fiinţă specială şi e doar unul", şi-a amintit de "domnul Sălcudean" - profesor de matematică la orele căruia se întâmpla ceva neobişnuit - dar şi de fostul diriginte, Ioachim Nemeş, profesor de istorie care nu obişnuia să asculte elevul doar din lecţia predată cu o oră în urmă, ci "ne scotea în faţa clasei şi ne dădea teme din tot materialul de la începutul anului până în momentul respectiv", profesor care te făcea să simţi că istoria este adevărată.

Recunoscând în sală mai multe cadre didactice precum "domnul Deac, doamna Giurgiu", Radu Hanga a avut câteva urări de adresat dascălilor prezenţi la spectacol: "vă doresc sănătate, vă doresc spor la muncă, vă doresc succes şi satisfacţii în munca pe care o depuneţi şi sper ca acei copii pe care îi educaţi acum să aibă amintiri despre dumneavoastră la fel de frumoase cum am eu despre dascălii mei".

Pentru că nu putea exista un moment mai potrivit, de pe scena sălii "Mircea Mihăşlan" s-au auzit citite versurile poeziei "Dăscăliţa" a lui Octavian Goga, după care a continuat spectacolul propriu-zis.

Astfel, pe scenă au urcat, pe rând, ansamblul "Mugurelul" (instructor coregraf Ioan Mihăşan), corul "Astra" al Palatului Cultural (dirijor profesor Aurora Ceclan), ansamblul folcloric "Ardeleana" (instructor coregraf Martin Canta şi profesor coregraf Cătălin Canta) dar şi câţiva din componenţii Clubului de Canto "Bella Musica" (club coordonat de profesorul Cornel Pop) printre care îi amintim pe Georgiana Vesa, Adela Ciocan sau Daciana Costantea.

La finalul spectacolului, pe scenă a urcat fanfara "Promenada" care a cântat pentru dascălii prezenţi atât "La mulţi ani" cât şi "Gaudeamus", reprezentanţii administraţiei locale având pregătită câte o floare acordată în semn de respect celor a căror carieră este, până la urmă, să şlefuiască destine.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS