Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Locuri libere la liceele din Turda si Campia Turzii

Diverse
Tools
Typography

Absolvenţii de gimnaziu de la unităţile şcolare din Turda, Câmpia Turzii şi localităţile învecinate, în funcţie de media de admitere obţinută au avut la dispoziţie la liceele din municipiile Turda şi Câmpia Turzii, 333 de locuri la licee teoretice şi 216 locuri la licee tehnologice.

O mică parte dintre absolvenţii de gimnaziu s-au orientat spre licee din municipiul Cluj Napoca, însă majoritatea lor au ales liceele din zonă.
La nivel judeţean, absolvenţii de gimnaziu au avut la dispoziţie un număr de 4088 de locuri, din care 1652 de locuri pentru filieră tehnologică şi 2436 locri pentru filiera teoretică. La repartizarea computerizată pentru admiterea în liceu, au participat un număr de 3713 absolvenţi de gimnaziu, dintre care 190 din alte judeţe, procentul celor repartizaţi fiind aproape 100%. Doar 13 elevi nu au fost repartizaţi, cel mai probabil datorită numărului prea mic de opţiuni pe care le-au avut, aceştia urmând să fie repartizaţi în etapa următoare.
Aşa cum era de aşteptat, în prima etapă de repartizare, liceele teoretice din municipiile Turda şi Câmpia Turzii au fost principalele opţiuni ale candidaţilor, toate locurile fiind ocupate la Liceul Teoretic „Pavel Dan" Câmpia Turzii, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" Turda şi la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu" Turda. Prin excepţie, au rămas locuri libere la Liceul Teoretic „Josika Miklos" Turda, profil uman, specializarea „Filologie", având mai puţin de 14 candidaţi câte locuri erau disponibile.
Ultima media de admitere la liceele teoretice – profil real a fost 8.93 (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul", specializarea „Matematică-Informatică"), 8.57 (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul", specializarea „Ştiinţe ale naturii"), 8.33 (Leceul Teoretic „Liviu Rebreanu" – specializarea „Ştiinţe ale naturii) 8.03 (Liceul Teoretic „Pavel Dan" – specializarea „Matematică-Informatică) şi 7.94 (Liceul Teoretic „Pavel Dan" – specializarea „Ştiinţe ale naturii). Faţă de aceste medii de admitere, la polul opus se află Liceul Teoretic „Josika Miklos", unde ultima medie de admitere a fost 2.86, specializarea „Ştiinţe ale naturii".
La profil uman, tot Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" pare să fie cap de listă, având ultima medie de admitere 8.09 la specializarea „Ştiinţe sociale", pentru aceeaşi specializare la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu" ultima medie fiind 7.90. Tot la profil uman, specializarea „Filologie", Liceul Teoretic „Pavel Dan" are 7.08 ultima medie, iar la Liceul Teoretic „Josika Miklos pentru specializarea „Filologie" ", ultima medie de admitere este 3.43
La profilul tehnic, Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu" Câmpia Turzii, după prima etapă de repartizare, din cele 84 locuri disponibile, mai are un singur loc neocupat la specializarea „Mecanică". În schimb, la acelaşi profil, Colegiul Tehnic Turda a avut doar 14 candidati pentru 84 de locuri pentru prima etapă de repartizare la liceu, rămânând astfel pentru etapele următoare 46 de locuri din cele 56 disponibile la specializarea „Electronică, automatizări" şi 24 de locuri libere din cele 28 pentru specializarea „Mecanică". La Colegiul Tehnic „Dr. I. Raţiu" Turda, pentru specializarea „Construcţii, instalaţii şi lucrări" – profil tehnic, au rămas libere 25 de locuri din cele 28, având doar 3 candidaţi în prima etapă de repartizare.
La profilul servicii, specializarea „Economic", toate cele 28 de locuri de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu" Câmpia Turzii au fost ocupate. Situaţia e aceeaşi şi la Colegiul Tehnic Turda pentru această specializare. Au rămas însa 9 locuri libere la Colegiul Economic „Emil Negruţiu" Turda şi 18 la Colegiul Tehnic „Dr. I. Raţiu" Turda, unitate şcolară unde mai sunt libere încă 16 locuri pentru specializarea „Turism şi alimentaţie".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS