Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Varstnicii de la Campia Turzii au fost sarbatoriti prin muzica, dans si poezie

Diverse
Tools
Typography

Hotărâtă ca fiind Ziua Persoanelor Vârstnice, data de 1 octombrie a fost marcată şi la Câmpia Turzii printr-un spectacol de muzică, poezie şi dansuri populare româneşti.

Organizat de către Primăria Câmpia Turzii şi consiliul Local Câmpia Turzii, spectacolul a avut loc joi, 1 octombrie, cu începere de la orele 16.00 în sala de spectacole "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din municipiu.

Primul căruia i-a revenit sarcina de a încânta publicul spectator cu lirismul creaţiilor sale a fost tânărul poet turdean Călin Pop care a recitat două din creaţiile sale - "Bătrâneţile mamei" şi "Odă bunicilor" - dedicate părinţilor şi bunicilor şi din care reieşea modul de raportare a tinerilor la vârstnici, dragostea pe care copiii o poartă părinţilor, dragostea pe care nepoţii o poartă bunicilor.

Îndrumaţi de Vasile Sangoti - care a reuşit să pună în scenă mai multe moemnte coregrafice reprezentând zona Transilvaniei - relativ tânărul ansamblu Fiii Cocului din Pădureni au fost cei care au deschis, pe scena sălii Palatului Cultural "Ionel Floaşiu", momentele coregrafice.

Deşi fusese prezentă cu mai puţin de o săptămână în urmă la Câmpia Turzii în cadrul unui spectacol caritabil, iată că Magda Puskas a revenit cu un nou recital, de această dată dedicat vârstnicilor. Asociată în principal cu cenaclul Falcăra apoi cu Totuşi Iubirea şi, de - ce nu? - cu duetul Partaj pe care l-a făcut o perioadă cu regretata Tatiana Stepa, Magda Puskas a readus în sufletele spectatorilor acordurile unor timpuri caracterizate printr-un anume fel de libertate de exprimare.

Ardeleana este ansamblul folcloric cunoscut la Câmpia Turzii, dar nu numai. Coordonat de instructor coregraf Martin Canta şi profesor coregraf Cătălin Canta, ansamblul folcloric este deţinătorul a mai multor trofee obţinute la diverse competiţii la care a participat. De această dată, însă, tinerii dansatori au fost prezenţi pentru a-i încânta pe vârstnici care erau sărbătoriţi la Câmpia Turzii.

Nu în ultimul rând - şi nu mai puţin aşteptată - a fost o mare doamnă a folclorului românesc: Sava Negrean-Brudaşcu. Mică la stat, dar cu o voce pe cât de caldă, pe atât de pătrunzătoare şi de puternică, Sava Negrean nu a avut niciun fel de probleme în a transmite publicului prezent farmecul cântului popular şi a fi recompensată cu aplauze de către sărbătoriţi, asta în pofida unor probleme existenrte la un moment dat cu sonorizarea.

De asemenea, Sava Negrean-Brudaşcu nu a uitat de o altă mare voce a muzicii populare româneşti - Lucreţia Ciobanu - care, cu doar o zi înainte de spectacolul de la Câmpia Turzii, a plecat să cânte printre îngeri. Astfel, Sava Negrean i-a dedicat o melodie din spectacolul său de la Câmpia Turzii.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS