Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Bijuteriile Suzanei Nemes - exponate cu incarcatura "imperiala" la Muzeul de Istorie Turda | VIDEO

Diverse
Tools
Typography

Cei care nu aţi reuşit să ajungeţi la Muzeul de Istorie din Turda mai ales în această perioadă a Zilelor Municipiului Turda, se poate să fi pierdut o expoziţie mai aparte.

Este vorba de expoziţia de bijuterii handmade realizate de Suzana Nemeş.

Poate asta nu vă spune neapărat foarte multe. Ceea ce e interesant, însă, este faptul că bijuteriile sunt de inspiraţie romană.

"A fost ideea doamnei director (n.r.: Mariana Pîslaru, director al Muzeului de Istorie Turda), dacă n-ar fi fost dânsa să îmi dea o direcţie... M-am inspirat de la romani, mitologia poate oferi o sursă mai bună de inspiraţie" spunea Suzana Nemeş dând, de fapt, de înţeles că bijuteriile sunt similare celor care se creau în perioada Imperiului Roman.

Evident, din spusele celor două doamne, ambele şiau unit eforturile - Mariana Pîslaru cu cunoştinţele şi optând pentru rolul de îndrumător iar Suzana Nemeş cu încemânarea - în realizarea unei expoziţii inedite: o expoziţie de obiecte de podoabă de inspiraţie romană, realizate de un artist pasionat de handmade.

Nu o să intrăm foarte mult în detalii aici, însă, pentru a înţelege şi mai bine despre ce este vorba, vă invităm să urmăriţi filmuleţul de mai jos realizat chiar la Muzeul de Istorie Turda.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS