Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

AZEO Divas a creat emotie intr-un concert caritabil la Campia Turzii

Diverse
Tools
Typography

Seara zilei de ieri, 26 iunie 2015, a fost, la Câmpia Turzii, una mai specială atât pentru iubitorii de muzică clasică, cât şi pentru cei care vor să se implice şi să ajute copiii cu dizabilităţi din oraş.

Patru asociaţii - "Liberalism pentru comunitate", "Pro Assisto", "Autism Câmpia Turzii" şi Societatea Academică Gheorghe I. Brătianu - şi-au dat mâna împreună cu grupul AZEO Divas pentru a-i sprijini pe tinerii aflaţi în nevoie.

"Avem onoarea de a avea alături de noi pe membrii trupei AZEO Divas, cei care au onorat invitaţia noastră la un eveniment care are ca scop copiii şi tinerii cu dizabilităţi din Câmpia Turzii" spunea Dorin Lojigan - preşedintele asociaţiei "Liberalism pentru comunitate" în chiar briefing-ul de presă anterior spectacolului de la Câmpia Turzii.

Alături de la colega de la "Autism Câmpia Turzii", declarându-se extrem de emoţionată, Floriana Prahoveanu - coordonatorul asociaţiei "Pro Assisto" - a mulţumit grupului pentru onorarea invitaţiei de a concerta la Câmpia Turzii în cadrul unui spectacol gândit şi organizat în beneficiul copiilor cu autism şi a tinerilor cu dizabilităţi din oraş.

Considerând că spectacolul va fi un succes în primul rând pentru copiii cu autism din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan a ţinut să precizeze că membrii grupului au acceptat să concerteze benevol şi, chiar dacă intrarea a fost liberă, fiecare din spectatori aveau posibilitatea de a oferi o donaţie utilizându-se de urnele puse la dispoziţie la intrarea în sala de spectacol "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu".

Amintind de proiectul desfăşurat în parteneriat de "Pro Assisto" şi "Autism Câmpia Turzii" - "Şi noi avem drepturi", proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014 - Floriana Prahoveanu preciza că e vorba de un proiect pilot care se doreşte a fi continuat într-un centru de zi în care tinerii vor învăţa şi îşi vor forma deprinderi de viaţă independentă, ambiţiile fiind ca şi după terminarea finanţării activitatea centrului nou creat să poată continua.

Aflată pe scenă în calitate de amfitrion al întâlnirii, Floriana Prahoveanu s-a referit atât la proiect, cât şi la invitaţii serii de la Câmpia Turzii: "sunt patru oameni de cultură ai muzicii clasice care doresc azi să transmită dragoste, pasiune şi emoţie tuturor iubitorilor de frumos", îndemnul Florianei Prahoveanu fiind cât se poate de concret la adresa publicului spectator: "vă doresc să aveţi parte de emoţia, de dragostea şi de pasiunea pe care ei o să o transmită în acest spectacol".

După un debut al spectacolului cu uvertura din opereta "Liliacul" de de Johann Strauss, în interpretarea pianistei Olga Bordaş, pe scena de la Câmpia Turzii a urcat soprana Zsuzsa Barabas cu "I Could Have Danced All Night" din musicalul "My Fair Lady".

A urmat apoi soprana Eva Jordan cu "Plaisir d'Amour" de Jean Paul Egide Martini şi contratenorul Alin Dan Rusu cu "Besame Mucho" de Consuelo Velasquez.

Pe rând, apoi, cei patru s-au perindat pe scena din sala de spectacole a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii fie în interpretări solo, fie în duet sau ca trio, publicul spectator bucurându-se de fragmente muzicale precum "Barcarolle", "La spagnola", "Posa la mano sul mio core", aria Viliei din "Văduva veselă" de Franz Lehar, "Miusetta vals", "Voi che sapete", "O sole mio" sau "Brindisi" din opera "Traviata" de Giuseppe Verdi.

Pentru cei care se întreabă care este semnificaţia numelui grupului, aceasta este foarte simplă: e vorba de iniţialele prenumelor celor patru membri - Alin, Zsuzsa, Eva şi Olga.

Proiectul derulat de "Pro Assisto" şi "Autism Câmpia Turzii" are ca principal scop asigurarea de suport şi asistenţă pentru 30 de persoane cu dizabilităţi din Câmpia Turzii şi familiilor lor - 60 de părinţi - în vederea recuperării şi reabilitării funcţionale personale, sociale şi integrării în comunitate.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS