Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Aproape 60 de lucrari pot fi admirate in aceasta perioada la Galeria Municipala de Arta Turda

Diverse
Tools
Typography

Odată cu luna mai a început şi perioada de patru luni în care artiştii din societatea culturală "Filarmonia" Turda expun la galeria de artă a municipiului.

Iar această perioadă nu avea cum să nu fie marcată altfel decât cu o expoziţie al cărei vernisaj a avut loc ieri, 8 mai, cu începere de la orele 18.00, la Galeria Municipală de Artă.
Intitulată "Culori..." expoziţia a reunit aproape 60 de lucrări semnate de 21 de artişti plastici membri ai Societăţii Culturale "Filarmonia" Turda.

"Aici nu suntem nici profesionişti nici amatori, suntem artişti plastici ai municipiului Turda şi suntem o familie unită, ne face plăcere să vă primim", spunea Dumitru Popa, unul dintre artiştii expozanţi, invitat să aibă o alocuţiune în deschiderea vernisajului.
Despre lucrări, însă, a vorbit mai mult Felicia răcean, fost director al Casei Municipale de Cultură Turda şi artist prezent cu lucrări în expoziţie.

"Veniţi, privighetoarea cântă şi liliacul e-nflorit", şi-a început alocuţiunea felicia Răcean cu un citat prin care dorea să transmită, pe scurt, mesajul expoziţiei, o expoziţie la care parcă nu se putea să nu existe flori, mai ales că expoziţia este în luna mai.

Precizând că meritul pentru expoziţie aste atât al artiştilor cât şi al celor care primesc mesajul transmis prin lucrările artiştilor, Felicia Răcean a început prin a se referi la lucrările de artă fotografică semnate de Ovidiu Cosac, Maria Ilişiu şi Nicuşor Ţigănilă. "Arta fotografică este la intrare, ca o cenuşăreasă, deşi uneori atât de mult trebuie să parcurgă un artist fotograf pentru a surprinde clipa care apoi se pierde în infinit!" adăuga fostl director al Casei Municipale de Cultură Turda apreciind, totodată, că "lucrările sunt extrem de sensibile şi prind momente absolut fascinante".

Mai apoi, Felicia Răcean s-a referit, pe rând, la lucrările semnate de Vasile Taşcă (artist extrem de sensibil), Ioan Crişan (decanul de vârstă, felicitat pentru sensibilitatea lucrărilor sale), Teo Pruteanu (eleganţă şi modernism în lucrări), Flaviu Bugnariu (explozie de optimism şi de valoare în ceea ce crează), Gavril Nechifor (lucrări de o sensibilitate absolută), Cornelia Vidraşcu (tehnica mixtă în lucrări), Oleg Rusnac (prezent cu o lucrare modernă şi foarte interesantă), Iosif Stegaru (lucrări de pictură extraordinar de bine ralizată, temperată atât în tehnică cât şi în coloristică, dar prezent şi cu lucrări de sculptură), Maria Cristea ("cu florile sale binecunoscute"), Dumitru Popa (care a ştiut să valorizeze o fereastră veche), Petru Purcariu (prezent cu lucrări foarte bine realizate), Maria Moldovan ("cu două lucrări extrem de rafinate") şi Manole Ciui (referitor la lucrările căruia Falicia Răcean spunea că "a înflorit liliacul atât în vazele noastre cât şi pe simezele galeriei").

Nu în ultimul rând Felicia Răcean a dorit să mulţumească reprezentantelor Primăriei Turda - Roxana Popescu şi Andreea Cozma - pentru aranjamentul floral pe care l-au adus în expoziţie.

Cel de-al treilea vorbitor, Iosif Stegaru, a completat lista de artişti expozanţi prezentată de Felicia Răcean, totodată artistul expozant amintind şi de contrastul între evenimente triste şi fericite.

Evenimentul tristi a fost trecerea în nefiinţă a artistului plastic John Gerald Franklin (originar din Statele Unite ale Americii şi stabilit la Pietroasa, comuna Moldoveneşti), în timp ce evenimentele fericite erau vernisajul şi vestea primirii în UAP din România a doi membrii ai Societăţii Culturale Filarmonia Turda: Gavril Nechifor şi Dumitru Popa.

Expoziţia organizată de filarmoniştii turdeni este deschisă în perioada 4-21 mai şi prezintă lucrări semnate de Flaviu Bugnariu (două lucrări), Manole Ciui (3 lucrări), Ovidiu Cosac (4 lucrări), Ioan Crişan (3 lucrări), Maria Cristea (4 lucrări), Ionel Federiga (două lucrări), Tiberiu Gherman (o lucrare), Maria Ilişiu (6 lucrări, din care 4 de fotografie), Maria Larisa Oniş (două lucrări), Maria Moldovan (două lucrări), Gavril Nechifor (două lucrări), Dumitru Popa (3 lucrări), Teo Pruteanu (două lucrări), Petru Purcariu (o lucrare), Felicia Răcean (3 lucrări), Oleg Rusnac (o lucrare), Iosif Stegaru (4 lucrări, din care două de sculptură), Vasile Taşcă (două lucrări), Ionică Todea (două lucrări), Nicuşor Ţigănilă (4 lucrări) şi Cornelia Vidraşcu (3 lucrări).

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS