Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Feeria iernii adusa de copii la Campia Turzii

Diverse
Tools
Typography

În colaborare cu Primăria Câmpia Turzii, Clubul Copiilor din municipiu a decis să ofere un spectacol a cărui principală coordonată era mişcarea.

Anunţat drept "Gala de Crăciun a cercurilor artistice coregrafice: balet şi majorete", spectacolul îşi propunea un obiectiv îndrăzneţ: "vă aşteptăm în atmosferă de sărbătoare cu jocuri tainice de lumini şi chipuri vesele de copii".

Clubul Copiilor din Câmpia Turzii şi-a propus să arate - celor care au dorit să vadă - eforturile depuse de copii la cercurile coregrafice pe care le frecventează în cadrul Clubului Copiilor.

Aşadar, sala "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii a fost plină de copii şi adulţi, dar mai ales de adulţi.

Cel mai probabil părinţii sau rudele micuţelor (majoritatea au fost fete, atât între majorete cât şi la balet), cei din sală trăiau cu emoţie momentele în care copiii apăreau pe scenă, în lumina reflectoarelor. Iar sala era plină de device-uri (aparate) care iluminau precum licuricii o pădure întunecată şi cu care părinţii îşi filmau copiii care apăreau, pe rând, pe scenă.

Aşa se face că fetiţe care, la o vârstă fragedă, cred că pasiunea lor e dansul iar cineva le încurajează convingându-le şi că ştiu să danseze, au apărut pe scena de la Câmpia Turzii, efortul lor fiind aplaudat de publicul entuziasmat din sală.

Demne de remarcat sunt o mulţime de aspecte printre care: emoţia fetiţelor şi emoţia înzecită a părinţilor, sinceritatea din ochii micuţelor şi zâmbetul nevinovat care radia de pe feţele lor, bucuria din ochii părinţilor care-şi sorbeau copiii din priviri, efortul copiilor ca totul să iasă cât mai frumos sau grija părinţilor ca micuţele dansatoare să aibă costume de balerină adecvate.

În rest, lipsă de sincronizare, spectacol sacadat, pauze inexplicabile etc. Cel mai probabil - la modul la care au performat - majoritatea fetiţelor practică balet de puţin timp. Poate şi spectacolul putea fi pregătit mai bine. Iar pentru că nu avem de unde să cunoaştem care sunt adevăratele dedesubturi care, într-un final, au dus spre concluzia generală că "putea fi şi mai bine", vă invităm să urmăriţi un filmuleţ pe care l-am găsit pe internet care arată la ce nivel se poate ajunge, chiar începând de la vârste fragede, dar un nivel pentru care este nevoie de infinit mai multă muncă, sudoare, seriozitate şi altele asemenea care la noi - în multe domenii, par să lase de dorit.

{youtube}BT3233sDf3k{/youtube}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS