Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Tabara de pictura a Asociatiei Artistilor Plastici Cluj

Diverse
Tools
Typography

În perioada 21-28 iunie 2014 a avut loc în spațiul oferit de către Pensiunea Matiş din Râşca ediţia a şasea a „Taberei de creaţie şi pictură în aer liber", organizată de către Asociaţia Artiştilor Plastici Cluj. Asociaţia organizatoare a reuşit şi în acest an să ofere un spaţiu de creaţie într-un cadru arhitectural special, oferit de Pensiunea Matiş, din comna Râşca, în Apuseni.

Tabăra internaţională a adus în spaţiul deosebit al satului Râşca, în apropiere de Valea Fericirii, o serie de pictori consacraţi sau aflaţi la început de drum. În acest an 14 artişti şi-au luat şevaletele şi s-au aşezat timp de o săptămână la Pensiunea Jeni Matiş aflată în vecinătatea pădurii de mesteceni, unde au transferat frumuseţea naturii pe pânze.
În cadrul evenimentului au avut loc ateliere de pictură, grafică şi desen la care participanţii au produs opere de artă inspirate de natură care au cuprins frumuseţea locurilor, flori şi portrete. Programul taberei, aparte de profilul artistic, a cuprins, atât cât a permis vremea, şi drumeţii în zonă şi alte activităţi culturale şi de relaxare.
Cele peste 90 de tablouri au fost realizate de Nicolae Bogdan, Mircea Bonda, Manole Ciui, Maria Cristea, Dana Deac, Eva Dolha, Dosztal Laszlo, Valeria Iacob, Niculaie Istok, Margit Jakab (Ungaria), Luminiţa Rus, Ionică Todea, Cornel Vana, conduşi de preşedintele asociaţiei. Octavian Popescu.
Operele pot fi admirate de publicul clujean într-o expoziţie care va avea loc în data de 3 iulie la Galeria Diverta, curator fiind Mariana Enache.
„Evenimentul face parte din Proiectul cultural „Reîntâlniri" şi a fost organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Asociaţia urmând să predea primăriei câte o lucrare realizată de fiecare participant. Proiectul cuprinde în acest an 2 tabere de creaţie şi 6 expoziţii colective unde participă toţi membrii asociaţiei la Galeriile Turnul Croitorilor, Biblioteca Judeţeană Cluj şi Casino. Prin proiectele noastre, dorim să sprijinim demersurile realizate pentru Proiectul Clujul- capitala europeană 2021.
În tabăra din Râşca cadrul natural a fost deosebit, gazda, Doamna Jeni Matiş, a fost iarăşi peste aşteptările realizate. La terminarea taberei am organizat şi o mică expoziţie cu lucrări la care a participat şi primarul din Râşca, Ioan Morar" a declarat preşedintele asociaţiei, Octavian Popescu.
Taberele de la Râşca au devenit deja pentru pictorii clujeni o frumoasă tradiţie. Prin organizarea lor, în fiecare vară Râşca intra într-un circuit de turism cultural.

Dana Deac

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS