Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Reprezentantul Ambasadei Federatiei Ruse, la Turda: "Nu permitem falsificarea adevarului" | VIDEO

Agora
Tools
Typography

Două din momentele care au avut loc în cadrul evenimentului de azi de la Turda merită o atenţie mai deosebită cel puţin din anumite puncte de vedere: cele două discursuri, unul aparţinând reprezentantul Ambasadei Federaţiei Ruse în România - Ivan Zubkov - şi celălalt aparţinând viceprimarului municipiului Turda - Lucian Nemeş.

Cel mai probabil aţi aflat deja despre evenimentul de la Turda, însă ceea ce trebuie precizat este că în mod intenţionat nu am menţionat în articolul despre eveniment anumite fragmente, tocmai pentru a le acorda un spaţiu separat şi, implicit, un alt grad de atenţie.

În ceea ce ne priveşte, în primul rând ne-a atras atenţia un fragment din discursul reprezentantului Ambasadei Federaţiei Ruse. În discursul său, Ivan Zubkov spunea: "Noi considerăm că istoria trebuie să fie trecută aşa cum a fost. Faptele istorice nu trebuie să fie modificate" şi, ceea ce ne-a atras cel mai mult atenţia - citat care se regăseşte şi în titlu - a fost: "Nu permitem falsificarea adevărului".

Oare e cazul să mai amintim că, imediat după cele citate anterior, în discursul său reprezentantul Ambasadei Federaţiei Ruse spunea: "adresez cuvinte calde poporului român şi noi avem încredere că relaţiile între ţările noastre vor fi mult mai calde şi vor fi mult mai strânse" iar în contextul creat instantaneu de Ivan Zubkov acesta a continuat cu "vă urez sănătate şi bunăstare!"?

Desigur, pot fi simple speculaţii, însă gândiţi-vă cum ar fi ca reprezentantul Ambasadei Federaţiei Ruse să ureze sănătate şi bunăstare cu încrederea că "relaţiile între ţările noastre vor fi mult mai calde şi vor fi mult mai strânse" în ideea în care "istoria trebuie să fie trecută aşa cum a fost" şi "faptele istorice nu trebuie să fie modificate ", mai ales că "nu permitem falsificarea adevărului".

Cum spuneam, pot fi simple speculaţii ale noastre, dar de întrebat tot ne putem întreba: oare dacă discursul reprezentantului Ambasadei Federaţiei Ruse a fost, de fapt, bine ticluit şi mesajul a fost transmis aşa cum trebuia, de fapt?

Punând în oglindă discursul viceprimarului Turzii, am încercat să găsim în acesta - în discurs, normal - ceva care să putem pune în balanţă cu afirmaţiile oficialului Federaţiei Ruse. Şi am găsit ceva... Pentru unii poate părea vag, pentru alţii nu.

În discursul său, printre altele, viceprimarul Lucian Nemeş spunea: "Să preţuim pacea şi valorile umane, dreptul la viaţă, la libertate şi la suveranitate!".

Contrabalansează, sau nu?

Cea mai mare parte a discursului lui Ivan Zubkov o puteţi viziona AICI.

La fel, cea mai mare parte a discursului lui Lucian Nemeş o puteţi viziona AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS