Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Fuego: "Aici este si va ramane mereu ACASĂ"

Agora
Tools
Typography

A doua zi după spectacolele pe care le-a avut la Câmpia Turzii şi Turda pe 10 decembrie, Fuego (Paul Surugiu) s-a îndreptat spre Moldova unde, de la orele 19.00, avea concert la Piatra Neamţ.

L-am contactat telefonic pe artistul originar din Turda în ideea de-a realiza un interviu despre cum s-au văzut cele două spectacole, dar mai ales cele două oraşe - Turda şi Câmpia Turzii - prin ochii artistului revenit pentru a concerta în locurile de baştină.

"Marian, dragă, decât să facem interviul la telefon, eu zic că mai bine mă aşez eu frumos şi scriu câteva rânduri în care să prind impresiile mele", îmi spunea Paul la telefon, lucru care, iată, s-a şi întâmplat.

În continuare redăm rândurile primite prin e-mail (cu fotografiile aferente) de la turdeanul Paul Surugiu, de la artistul Fuego:

Dragu' mi-i de Ardealul meu istoric, de Turda viselor din copilărie, de Câmpia Turzii, acolo unde petreceam seri de vară de neuitat cântând, de minunatele minuni numite Cheile Turzii unde făceam expediţii pentru viaţă şi unde am conştientizat că potecile trebuie urcate lin, pe rând, cu dăruire, pentru a ajunge unde ţi-ai propus.

Se spune că rădăcinile nu se uită niciodată. Ei bine, mai mult decât atât, eu nu doar că n-am uitat spaţiul ce m-a format, mi-a oferit viziune şi m-a învăţat să iubesc România, cântul şi tot ce-i frumos pe asta lume, ci am păstrat. Aici este şi va rămâne mereu ACASĂ!

Pe oriunde merg în ţară mă identific cu zona aceasta încărcată de intensitatea naturii, a istoriei şi a tot ce înseamnă adolescenţă şi copilărie. Am revenit cu bucurie, cu onoare în zona mea natală cu tradiţionalul concert de colinde anual. A trecut ceva timp şi, zău vă spun, aveam ceva emoţii. Desigur, nici cei din Câmpia Turzii şi nici cei din Turda nu mi-au dat voie să le dezvolt. Am fost primit, ca niciodată, cu braţele deschise, cu aplauze ce m-au emoţionat.

Acasă-i traiul bun şi-aici mă voi regăsi mereu, indiferent de locurile în care mă poartă viaţa. Le mulţumesc celor care acum, prin prezenţa lor în sală, mi-au oferit o nouă lecţie: că oamenii locului nu se schimbă şi nu uită uşor. Cu ani în urmă, atât în Câmpia cât şi în Turda, nefiind cunoscut, cântam. Mult, cu foc şi dăruire. Şi chiar dacă era vizibilă, poate, nevoia de evoluţie, spectatorii mă susţineau, mi-erau aproape.

Clar, acasă m-am simţit ca acasă. Şi sunt mândru că-s ardelean, că-s născut pe aceste meleaguri unde am copilărit pentru o viaţă şi unde am amintiri de neşters. Mulţumesc Turda, mulţumesc Câmpia Turzii că m-aţi primit cu dragostea voastră sinceră şi cu-al meu Crăciun românesc, căci doar Ardealul strigă a solemnitate!

Paul Surugiu - Fuego

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS