Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

SOC PE BUNE: Expozitii de ramasite la crematorii umane

Agora
Tools
Typography

Unii oameni au un mod mai confuz de a fi, mod despre care ne-a povestit nimeni altcineva decât Marius Rotar, cercetător în cadrul Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.

Şi chiar putem să vă confirmăm că povestea nu e vrăjeală, e auzită la cald - la deschiderea crematoriului de lângă Turda - deci e la prima mână.

Cu ocazia porţilor deschise la crematoriu, lumea ajunsese la capătul cuptorului (sau a dispozitivului de incinerare, na) în zona în care se colectau rămăşiţele rezultate în urma incinerării şi unde se ofereau explicaţii despre acest procedeu. Deci era locul potrivit pentru nişte poveşti la gura sobei, cum ar veni.

Aşa se face că cercetătorul Marius Rotar povestea:

"Să vă dau un amănunt picant! Am văzut peste 25 de crematorii, poate mai multe, că nu le-am contabilizat... Să ştiţi că sunt crematorii în care anumite resturi care rezultă în urma arderilor sunt păstrate, de pildă proteze dentare, proteze ortopedice şi aşa mai departe. Sunt crematorii care au puse pe un panou mare lucruri rezultate în urma arderii. Însă în cele mai multe cazuri să ştiţi că acestea se îngroapă".

Acuma nu că ne arde de glume, dar parcă ne frige limba să zicem că avem şi noi nişte nelămuriri. Dacă tot se păstrează vreo tijă de titan pe care o avea cineva într-un picior sau într-o mână şi tija s-ar potrivi cuiva care are nevoie de ea şi acel cineva ajunge la tijă, şi-o montează şi totul e perfect, oare atunci omul, dacă ar fi întrebat de unde are el tijă nouă în mână sau în picior, nu ar putea el să răspundă foarte relaxat: "din dezmembrări, frate, din dezmembrări..."?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS